"Slavoljub Muslin"
"Slavoljub Muslin"

Muslin o novom spisku: Ljajić ima problem, Maksimović menja klub

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.08.16. | 15:22

Selektor objašnjava drastičnu promenu u izboru igrača

Slavoljub Muslin

Slavoljub Muslin je odredio spisak igrača za početak kvalifikacija i prvi duel sa Republikom Irskom (5. septembra) i poručuje da je to najbolje u ovom trenutku što Srbija ima.  
“Na spisku se nalaze igrači za koje ja i moji saradnici smatramo da su najbolje što Srbija ima u ovom trenutku. Igrači koji 5. septembra mogu da daju najviše protiv ovakvog protivnika kao što je Republika Irska”, istakao je Muslin.

Izabrane vesti

Među pozvanim igračima nalaze se i oni koji zbog kartona neće moći da igraju, Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov.
“Oni su insistirali da budu uz ekipu i sve to govori o ambijentu koji vlada u reprezentaciji. Imaće isti režim rada kao i svi ostali igrači”, napominje Muslin.

Muslin odabrao 26 igrača za Irce! Tu je Katai, ali nema devet igrača sa prvog spiska...

U odnosu na prethodno okupljanje, sada na spisku nema Adema Ljajića i Nikole Maksimovića.
“Ljajić nije mnogo igrao u prve dve utakmice, planirao sam da ga proverim u jednoj novoj ulozi u meču sa Rusijom, ali se povredio. Kod njega je mali problem pozicija, jer se radi o klasičnom pleju. Naravno, vrata za sve koji sada neće biti sa nama, ostaju otvorena. Isto se odnosi na Nikolu Maksimovića, koji trenutno ne igra u Torinu, možda i promeni sredinu tokom leta”, otkrio je Muslin.

Na spisku se nalaze štoperi Jagoš Vuković i Stefan Mitrović, kao i povratnik Aleksandar Ignjovski.
“Povređen je i Nemanja Milunović, a treba imati u vidu i da su pred nama još dva vikenda i evropske utakmice. Što se tiče Ignjovskog, pratili smo ga u Frajburgu, gde igra po desnoj strani, a na toj poziciji smo deficitarni. Probali smo sa Sedlarom, ali on je još neiskusan”, tvrdi Muslin

Vrata mu nisu zatvorena: Ljajić

Pod upitnikom se nalazi i golman Vladimir Stojković iako je na spisku.
“Stojković trenutno ne brani, možda i promeni klub, zato na spisku imamo četiri golmana. Nadam se da će on da reši svoj status do našeg okupljanja.”

Na spisku su i zlatni Orlići sa Novog Zelanda - Grujić, Maksimović i Živković, ali...
“Možda neko od njih bude bio uz mladu selekciju koja igra važan meč sa Italijom u Vićenci. Prioritet je, naravno, A tim, ali želimo i dobar rezultat Orlića. Oni igraju 2. septembra, tri dana kasnije mi se sastajemo sa Republikom Irskom. Videćemo, ima vremena, sve ćemo da izmerimo”, napominje selektor.

Muslin je na kraju istakao i da su Irci dobro skenirani pred okršaj koji nas očekuje.
“Radi se o ozbiljnoj selekciji, verujem da su se posle utakmica na Evropskom prvenstvu svi u to uverili. Gledali smo ih više puta, uradili analizu. Bićemo spremni”, ne ostavlja dilemu Slavoljub Muslin.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Svetsko prvenstvo 2018Slavoljub Muslinmeđunarodni fudbalfudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija Republike Irske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara