"Slavoljub Muslin"
"Slavoljub Muslin"

Muslinov skener Iraca: Vrela krv i ostrvski stil

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.16. | 21:17

Selektor Srbije o prvom narednom protivniku Orlova...

Slavoljub MuslinVels, Austrija, Irska, Moldavija i Gruzija. Protivnici Srbije u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine u Rusiji. Tri učesnika aktuelnog Evropskog prvenstva. Daleko od toga da je pred Orlovima lak posao. Selektor Slavoljub Muslin mogao je to da vidi i u prvim utakmicama u Francuskoj. U izjavi za sajt Fudbalskog saveza Srbije pohvalno se izrazio i o Velsu i o Irskoj s tim da je na ovoj drugoj selekciji bio akcenat.

Upravo će Irci, 5. septembra u Beogradu, biti prvi rival Srbije u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo. Ono što smo danas videli u remiju sa Švedskom, u meču u kome su Irci apsolutno dominirali, poziva na ogroman oprez.
"Videli smo vrelu irsku krv, veoma borbenu ekipu, jakog karaktera. Imponuje njihova angažovanost, presing koji je ugušio Šveđane u dobrom delu igre. Švedska se nije videla u prvom poluvremenu, Irci su dominirali, stvarali prilike. Za razliku od Velšana koji igraju u našem sistemu, Irci se i dalje oslanjaju na ostrvski stil, uglavnom forsiraju duge lopte, a najopasnijiji su iz prekida", sumira utiske srpski selektor.

Izabrane vesti

Njegove oči na Sent Deniju predstavljao je jedan od pomoćnika u stručnom štabu Zoran Filipović, koji će pripremiti detaljan izveštaj.
"Imaju Irci, kao i svaka selekcija, vrline i mane, a na nama je da se dobro pripremimo. Svedoci smo velikog broja utakmica na jedan gol, a to samo govori o kvalitetu selekcija i malim detaljima koji odlučuju. Svesni smo onoga što nas očekuje, cilja koji imamo, a slika koja nam dolazi iz Francuske samo govori da ćemo morati u svakom meču da damo svoj maksimum ukoliko želimo, a hoćemo na Svetsko prvenstvo", jasan je Slavoljub Muslin, koji u četvrtak putuje u Francusku kako bi 16. juna uživo pratio okršaj Velsa i Engleske, a dva dana kasnije i duel Austrije i Portugalije.

Pored Filipovića u skautiranju rivala pomoći će mu i Goran Đorović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaSlavoljub Muslinreprezentativni fudbalfudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija IrskeIrska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara