Mutu i volonteri na putu Malog Ajaksa

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.06.18. | 11:26

Kindija danas u revanš susretu plej-ofa za popunu Lige 1 dočekuje Voluntari

Veliki dan za Targovište. Kindija je 90 minuta udaljena od istorijskog plasmana u najjače društvo Rumunije, ali joj na putu ka ostvarenju sna stoje Adrijan Mutu i volonteri. Trećeplasirani tim iz drugoligaškog karavana danas u revanš meču baraža za popunu Lige 1 na rasprodatom stadionu dočekuje Voluntari, koji je u prvom susretu ostvario minimalnu prednost.

Klub osnovan 2010. godine od strane legendarnog štopera Georgea Popeskua, nekadašnjeg asa Steaue, PSV-a, Totenhema, Barselone i Galatasaraja, nije prestao da raste ni kada je njegov tvorac 2013. završio iza rešetaka zbog "pranja novca". Mali Ajaks, kako u Rumuniji nazivaju Kindiju, okončao je sezonu u Ligi 2 iza neprikosnovenih Vlaha i Nemaca, Dunaree iz Kalarašija i Hermanštata, i u daleko je boljoj formi od Voluntarija. Ostvario je 15 pobeda pred svojom publikom iz 19 susreta, sa impresivnom gol-razlikom 41:11.

Izabrane vesti

Sa druge strane, volonteri koje predvodi nekadašnji proslavljeni rumunski as Adrijan Mutu, pali su na niske grane posle prethodne sezone kada je u predgrađe Bukurešta stigao trofej nacionalnog kupa. Usled boljeg međusobnog skora sa Poli Temišvarom, Voluntari je uspeo da izbegne direktno ispadanje, i dobio priliku da odmeri snage sa Kindijom. U prvom susretu plej-ofa Mutuovi puleni su stigli do pobede, mada je nisu zaslužili. Sve to daje za pravo domaćim pristalicama da se nadaju ulasku Malog Ajaksa u najjači rang.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 16:30 4529 RU1PT Chindia T. - Voluntari ds 1X 1,69
Ukupna kvota1,69

RUMUNIJA 2, PLEJ-OF - REVANŠ MEČ

Sreda
16.30: (3,50) Čindija (3,25) Voluntari (2,05)   /prvi meč 0:1/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Adrijan MutuVoluntariKindija Targovište

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara