""
""

NA DANAŠNJI DAN: Partizan odbranio prvi evropski trofej (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.03.14. | 09:32

A Dragan Kićanović ubacio 41 poen u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv italijanskog Arigonija (108:98)

Navršava se tačno 35 godina otkako je Partizan odbranio prvi evropski trofej u košarci! Tog 20. marta 1979. u dvorani Pionir, crno-beli su u finalu Kupa Radivoja Koraća savladali italijanski Arigoni (108:98) i tako sačuvali pehar osvojen prethodne sezone trijumfom nad Bosnom.

Reč je o sjajnoj generaciji Parnog valjka, za čijim komandama je sedeo kasnije legendarni selektor Dušan Ivković, a na terenu dominirao Dragan Kićanović. Jedan od najboljih igrača sa ovih prostora svih vremena ubacio je u finalnom meču 41 poen (što je podatak da poštovanje, jer tad još nije postojao šut za tri poena), a pratili su ga Miodrag Marić (23), Arsenije Pešić (18) i sadašnji sportski direktor kluba iz Humske 1 Dragan Todorić (14).
S obzirom na privatno takmičenje kakvo je sad Evroliga, tad je u Kupu Koraća učestvovao samo po jedan tim iz Italije i Španije. Neću da kažem da je bilo jače od Kupa šampiona, ali bogami, tu je negde“, evocirao je kasnije uspomene Dragan Kićanović.

Izabrane vesti

Bila je to jedna od najuspešnijih sezona u istoriji crno-belih, jer su osvojili triplu krunu, pridodavši evropskom trofeju šampionsku krunu i nacionalni kup u nekadašnjoj Jugoslaviiji.


tagovi

SrbijaFK PartizanKK PartizanJadranska ligaDragan Kićanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara