"Tadić, Muslin, ONil i Long"
"Tadić, Muslin, ONil i Long"

Na pobedu!

Vreme čitanja: 4min | pon. 05.09.16. | 10:30

Orlovi su na novom početku, a gledajući sastav Grupe D, jasno je da će rasplet mnogo zavisiti od bodova osvojenih na domaćem terenu

Tadić, Muslin, ONil i Long

Srbijo, na noge! Koliko smo puta samo u prethodnih šest godina napisali da je pred našim nacionalnim timom novi početak. Ista matrica je na snazi i pred meč s Republikom Irskom (20.45, RTS 1) koji bi mogao da bude naznaka da su Orlovi zreli da se konačno plasiraju na veliko takmičenje. Posebno jer u našoj grupi nema tradicionalno „velikih“ reprezentacija.

Izabrane vesti

Takođe, gledajući sastav grupe u kojoj se, pored ove dve reprezentacije, nalaze i Vels, Austrija, Moldavija i Gruzija, nameće se utisak da će pobede na domaćem terenu biti veoma važne, pa je jasno koliko je ova utakmica bitna za novi početak srpskog nacionalnog tima.

Novi selektor Orlova Slavoljub Muslin imao je priliku da u prijateljskim mečevima protiv Rusije, Izraela i Kipra uigra novi sistem i pronađe idealnu kombinaciju. Tačno je da smo propustili tri velika takmičenja, ali isto tako je činjenica da Irce dočekujemo u više nego solidnoj formi.
"Svi hoće da se iskupe za ranije rezultate, a svaki start je veoma važan. Imam igrače koji su vredno radili, veoma su motivisani, svesni težine zadatka i velikih očekivanja. U svaki meč ulazimo sa željom da pobedimo i iskreno, jedva čekam da meč počne", rekao je Muslin.

Orlovi u poslednja četiri meča imaju dve pobede i isto toliko remija, poslednji put poraženi su u martu na gostovanju Poljskoj. Istina, nismo imali jake rivale... Izgleda da je Slavoljub Muslin stabilizovao odbranu promenom formacije i postavkom s trojicom centralnih defanzivaca.


ISTORIJA

U poslednjih osam godina tri puta smo ukrštali koplja s Ircima. Imamo pozitivan skor: pobedu i dva remija. Trijumfovali smo 5. marta 2014. godine sa 2:1...

Irci su nam bili rivali u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope u Belgiji i Holandiji. Selekcija SR Jugoslavije slavila je u Beogradu sa 1:0 golom Predraga Mijatovića, dok su Irci bili bolji u Dablinu.


Kao što je selektor Orlova Slavoljub Muslin istakao, Irci su na Prvenstvu Evrope od svih Ostrvljana igrali – najostrvskije. Takav stil nam ne odgovara, mada, istine radi, gledajući poslednja ostvarenja, nama retko koji stil odgovara.
"Idemo na pobedu, naročito jer igramo kod kuće. Ovo je važna utakmica, ponavljam ne i presudna, međutim, spremni smo da pružimo maksimum. Irce smo dobro upoznali. Znamo kakvi su kad igraju defanzivno, ali smo ih videli i ofanzivne u duelu sa Italijom. Sve mogućnosti smo predvideli. Nadam se da ćemo uspeti da sprovedemo naše želje u delo", dodao je Muslin.


MATIĆ I KOLAROV

Slavoljub Muslin na početku kvalifikacija neće moći da računa na Nemanju Matića i Aleksandra Kolarova, zbog kartona iz kvalifikacija za EURO 2016. Njih dvojica su, međutim, došli na okupljanje reprezentacije na sopstveni zahtev kako bi bili uz saigrače i bodrili ih do pobede.


Irci imaju uigran tim koji je imao više nego solidan nastup u Francuskoj. Domaćin ih je izbacio u osmini finala teškom mukom i posle preokreta koji je režirao Grizman sa dva gola za četiri minuta. Prethodno su našli prolaz u vrlo teškoj grupi sa Italijom, Belgijom i Švedskom. Gledajući poslednjih pet mečeva, nisu postigli gol samo u sudaru s Belgijom.
"Utakmica će sama po sebi biti izuzetno teška. Nećemo igrati na nerešen rezultat, ali osećam da će grupa biti izuzetno teška i čvrsta, pa bi svaki detalj mogao da bude važan. Ne verujem da neko može da se izdvoji na čelu tabele sa velikim brojem bodova. Srbija je podmlađena, sa novim selektorom, biće nam izuzetno teško", kaže selektor Martin O'Nil.

KVOTE ZA UTAKMICU SRBIJA - REPUBLIKA IRSKA

Suđenje na ovoj utakmici povereno je fantastičnom mađarskom sudiji Viktoru Kasaiju, koji je odlično delio pravdu i na utakmicama Evropskog prvenstva u Francuskoj, pa se očekuje da i večeras bude na visini zadatka. Fudbalski savez Srbije proteklih nekoliko nedelja trudio se na sve načine da pozove publiku na stadionu Rajko Mitić, pa ostaje da se vidi u kojoj meri su čelnici najvišeg tela srpskog fudbala uspeli u tome. Ipak, koliko god bude bilo navijača na večerašnjoj utakmici, jasno da će se oni vratiti na tribine kada nacionalni tim bude igrao na onaj način kakav se od njega očekuje.


SRBIJA - REPUBLIKA IRSKA (20.45)

Stadion: Rajko Mitić
Kapacitet: 55.538
Sudija: Viktor Kasai (Mađarska)

SRBIJA (3-4-3): Rajković - Ivanović, Nastasić, Vuković - Rukavina, Milivojević, Gudelj, Mladenović - Tadić, Mitrović, Kostić.

REP. IRSKA (4-5-1): Rendolf - Koleman, O'Šej, Kio, Vord - Hendrik, Vilan, Brejdi, Holahan, Mekarti - Long.


RASPORED U GRUPI D:

1. KOLO (5. septembar): Gruzija – Austrija, Srbija – Irska, Vels – Moldavija
2. KOLO (6. oktobar): Irska – Gruzija, Austrija – Vels, Moldavija – Srbija
3. KOLO (9. oktobar): Vels – Gruzija, Moldavija – Irska, Srbija – Austrija
4. KOLO (12. novembar): Austrija – Irska, Gruzija – Moldavija, Vels – Srbija
5. KOLO (24. mart 2017): Gruzija – Srbija, Irska – Vels, Austrija – Moldavija
6. KOLO (11. jun 2017): Moldavija – Gruzija, Irska – Austrija, Srbija – Vels
7. KOLO (2. septembar 2017): Gruzija – Irska, Srbija – Moldavija, Vels – Austrija
8. KOLO (5. septembar 2017): Irska – Srbija, Austrija – Gruzija, Moldavija – Vels
9. KOLO (6. oktobar 2017): Gruzija – Vels, Irska – Moldavija, Austrija – Srbija
10. KOLO (9. oktobar 2017): Srbija – Gruzija, Moldavija – Austrija, Vels – Irska

(FOTO: Star Sport, Action images)


tagovi

SrbijaSlavoljub Muslinreprezentativni fudbalMartin O'Nil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara