""
""

Na šta spade Milan... Adidasu dosta brukanja, hoće novi ugovor

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.17. | 15:23

Nemački gigant ne želi tek tako da baci 120.000.000 evra

Pre sam desetak godina, Milan je bio šampion Evrope, imao je ekipu koja je bila strah i trepet. Imao je Ančelotija na klupi, Kaku, Pirla, Sedorfa, Maldinija, Nestu i ostale na terenu, Iz godine u godinu se borio za najveće titule, igrao tri finala Lige šampiona u intervalu od pet godina, bio najjači klub u Italiji...

Izabrane vesti

Normalno je bilo i da su se sponzori tada utrkivali ko će pronaći mesto na dresu Milana, a Adidas je kao tehnički sponzor uživao jer je s Milanom imao dugogodišnju uspešnu saradnju.

Ali od tada se mnogo toga promenilo...

Milan nije ni bleda senka tog giganta. U Italiji je nekonkurentan kandidatima za titule, u Evropi ne igra već tri godine, a nekadašnje zvezde su zamenili polovnjaci od kojih tek poneki poput Donarume može da bude igrač top klase u perspektivi. Klub ima nove gazde, skromnog trenera, još skromniji tim i slabo popunjene tribine. Više nije tako atraktivan za moćne sponzore...

Zato i ne čudi vest da leđa Milanu hoće da okrene i njegov dugogodišnji saveznik Adidas. Nemački gigant je nezadovoljan načinom na koji ga Milan predstavlja i želi reviziju sponzorskog ugovora.

Milan i Adidas su 2013. godine potpisali desetogodišnji sponzorski ugovor vredan 200.000.000 evra. Odnosno 20.000.000 evra na godišnjem nivou koje bi Adidas izdvajao za slavni italijanski klub. Milan je u tom momentu još igrao u Ligi šampiona, borio se za trofeje u Italiji... Posle toga je usledio pad koji traje sve do danas.

Nemci smatraju da klub ne čini dovoljno da na pravi način reprezentuje saradnju zbog čega nemačka firma ne ostvaruje prihode kakve je očekivala. Slabi rezultati Rosonera su drastično uticali na prodaju dresova. Milan je za godinu dana prodao tek 200.000 dresova. Duplo manje od Juventusa koji takođe sponzoriše Adidas. Nemačka frima za sponzorstva Juventusa izdvaja 23.000.000 evra godišnje. Dakle, tek nešto više nego za Milan, a rezultati su mnogo bolji.

Zbog toga Nemci žele reviziju ugovora kako bi smanjili izdvajanja za Milan, ali sa pravne strane je to jako teško izvodljivo jer Italijani ne moraju da pristanu na to.

Podsetimo, Adidas još sponzoriše Bajern, Real Madrid, Mančester Junajted, Čelsi, Ajaks, Šalke... 

(FOTO: Action images)


tagovi

AdidasEvropaItalijaJuventusMilanSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara