""
""

Na tri meča u Aziji palo dva puta više pogodaka nego na osam duela u Evropi! Domaćini postigli 73 gola, gosti samo tri! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.09.15. | 23:01

Na istoku se igra mnogo efikasnije. Mnogo, mnogo efikasnije!

Jasno je da je to manje kvalitetan fudbal, manje tehnički i taktički potkovan, ali da je manje uzbudjiv od evropskog, to će se retko ko usaglasiti. Dovoljan je podatak da je na tri meča u Aziji palo dva puta više golova nego na osam kvalifikacionih mečeva u Evropi! Katar je u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo razbio Butan sa 15:0, Ujedinjeni Arapski Emirati Maleziju sa 10:0, dok je Kuvajt bio bolji od Mjanmara sa 9:0.

Sa druge strane, u Evropi je odigrano osam duela kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016, a ukupno je postignuto "samo" 17 golova. Najviše na meču Izrael - Andora (4:0), a na čak šest duela nije viđeno više od dva gola po meču.

Izabrane vesti

Zanimljiv podatak je da su u Aziji na 15 mečeva domaćini postigli čak 73 gola, a gosti samo tri. Severna Koreja je jedini gost koji je osvojio bodove, tj sva tri. Ona je bila bolja od Bahreina sa 1:0.

Treba dodati da su naši "miljenici" Guam izgubili sa 6:0. A. evo kako je Katar postigao čak 15 golova na jednom zavničnom susretu.

(FOTO: Action images)


tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvokvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016KatarEvropaBahrein

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara