""
""

Najbolja levica Italije odlazi u Kinu za ugovor koji se ne odbija (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 07.02.14. | 10:56

Lipijev Gvangžu posle mesec dana pregovara konačno uspeo da angažuje plejmejkera Bolonje Alesandra Dijamantija i sa njim potiše trogodišnju saradnju. I Bolonja i Dijamanti su finansijski prošli odlično

Serija A je od danas siromašnija za jednog sjajnog igrača i fudbalera sa najubojitijom levom nogom,  a kineski fudbal je dobio novu zvezdu. Najbolji igrač Bolonje i reprezentativac Italije, Alesandro Dijamanti je prešao u kineski Gvangžu, posle sage koja je trajala skoro mesec dana.

Izabrane vesti

Dijamanti je bio izričita želja trenera Marćela Lipija koji je u njemu video idealnu zamenu posle odlsaka najboljeg (i nekada  jednog od najplaćenijih na svetu) igrača Darija Konke koji se vratio u Fluminense. Mesec dana su Kinezi jurili Dijamantija, koji je bio i na meti Milana i Juventusa. U jednom trenutku su pregovori propali zbog nedefinisanog stava Gvangžua oko dinamike isplate, ali su se dve strane opet vratile za pregovarački sto.

Sinoć su i definitivno usaglašeni svi detalji saradnje. Bolonji će na ime obeštećenja pripasti devet miliona ecvra. Dijamanti je potpisao trogodišnji ugovor vredan takođe devet miliona evra, što je duplo veća plata nego što je imao u Seriji A. 


tagovi

Serija Ameđunarodni fudbalKinaItalijaGvangžuEvropaBolonjaAlesandro Dijamanti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara