Najbolje Partizanovo izdanje u prvenstvu: Minijature, akcije sa treninga, projektili i bakljada Grobara za pesmu u Humskoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 05.10.18. | 19:51

Dva gola Gorana Zakarića i po jedan Nemanje R. Miletića i Đorđa Ivanovića za trijumf crno-belih nad Voždovcem - 4:0

E, to je Partizan! Prvi put otkako je počelo prvenstvo, bez stresa, bez muke, bez panike, a sa dosta preciznosti u pasu, smisla u izgradnji akcija i efikanosti prilikom realizacije. Posledica: lagana pobeda na otvaranju 11. superligaškog kola, u kome je Voždovcu vraćen deo duga za poraze iz prethodnog takmičarskog ciklusa - 4:0 (2:0).

Miran odlazak na dvonedeljnu pauzu usled reprezentativnih obaveza i zaslužen aplauz publike izabranici Zorana Mirkovića osigurali su daleko boljim otvaranjem utakmice od one u Nišu minulog vikenda i akcijama sa treninga, koje su se ocrtale na travi stadiona u Humskoj 1, kao najbolji mogući nagoveštaj da ovaj tim, posle lutanja s početka trke za bodove, može da igra daleko kvalitetnije nego što se činilo, na primer, posle uvodna dva gostovanja u Surdulici.

Izabrane vesti

U pojedinim delovima malog gradskog derbija delovalo je da Parni valjak izgleda kao onaj iz perioda kad je aktuelni trener bio igrač, a rivali poput Zmajeva prinuđeni na kapitulaciju do odlaska na pauzu, lišavajući publiku nervoze kakrakterističke za mečeve protiv Mladosti, OFK Bačke i Rada. A koliko je večerašnji rezultat prijao Grobarima vidi se iz podatka da su prvi put u ovom prvenstvu njihovi miljenici dali više od jednog gola na prvenstvenom susretu na svom terenu. I to nešto kazuje.


PARTIZAN - VOŽDOVAC 4:0
/Miletić 19, Zakarić 41, 71, Ivanović 90+4/

Stadion Partizana

Sudija: Zoran Široki (Smederevo)
Gledalaca: 3.000
Žuti kartoni: Đerlek, Šćekić, Urošević (Partizan), Maksimović (Voždovac)

PARTIZAN (4-4-2): Stojković (od 46. Kljajić) - N.R. Miletića, Marković, Valijente, Urošević - Zakarić, Đerlek (od 80. Ivanović), Šćekić, Pantić - Nikolić (od 62. Zdjelar), Rikardo.
VOŽDOVAC (4-1-4-1): Ilić - Ćirković, Mihajlov, Jovanović, Kovačević - Pavlović - Duronjić, Luković, Maksimović ((od 58. Zličić), Milunović (od 65. Mašović) - Stuparević(od 77. Jevtić).


Baš kao što deluje da su ovakve utakmice, na dobro pripremljenom terenu, u večernjem ambijentu, kao stvorene za Danila Pantića. Osim što ga je bilo u igri, što je delio lopte i preuzimao odgovornost na sebe, pozajmljeni vezista Čelsija je u odsustvu rovitog Marka Jankovića potvrdio da sjajno izvodi prekide. Najpre korner, posle kog je u gužvi lopta pala pred Nemanju R. Miletića, a desni bek je zakucao pod prečku gola Marka Ilića za početnu prednost favorita. Onda slobodan udarac, kad su svi na stadionu očekivali centaršut, "podvalio" je bubamaru Nemanji Nikoliću isred kaznenog prostora, ovaj minijaturom odložio za Gorana Zakarića čija bomba ispaljena levicom krunisala očigledno uigranu akciju sa treninga. 

Ne i najbolju na utakmici, jer je baš Danilo Pantić u nadoknadi prvog dela, posle razmene pasova Zakarića, Gomeša i Đerleka, naterao navijače da uzdahe (lopta pored stative) pretvorene u aplauze (zbog smisla  brzine u odigravanju).  Odmah iza nje, po vrednosti i utisku, je ona kad je Slobodan Urošević probio po levoj strani i centrirao pokretljivom Rikardu Gomešu, samo da bi napadač sa Zelonortskih Ostrva - premijerno pod Mirkovićevom palicom u tandemu sa Nemanjom Nikolićem od starta - tukao u ugao, gde je iznikao Marko Ilić. Zatim nekoliko kreacija Armina Đerleka, njegov i udarac Pantića, naposletku još jedan mat Zakarića (posle indirekta) za kompletan utisak o igri Partizana.

Drugi pogodak novajlije iz sarajevskog Željezničara ujedno je zapalio fitlji radosti i upotpunio slavljeničku atmosferu, jer je u 73. minutu - simbolično povodom 73. godine postojana kluba - počela višeminutna bakljada sa južne tribine, vredna proslave rođendana i sedme pobede u prvenstvu. Na kraju je sve začinio Đorđe Ivanović pogotkom u poslednjim trenucima utakmice. 

Voždovac je ostao na na tri, međutim, sa očiglednim problemom u realizaciji, zamaskiranim prošlonedeljnim slaljem nad Radnikom. Posle gostovanja poviše Autokomande pitomci privremenog trenera Jovana Damjanovića imaju samo dva data gola na poslednjih sedam utakmica, s tim da su mogli da "zakuvaju" već na početku, kad je Filip Stuparević propustio priliku da na dodavanje kapitena Miloša Pavlovića matira Stojkovića (intervenisao Valijente). 

Bio je to prvi i jedini ozbiljan atak Zmajeva ka šesnaestercu domaćina. Iako je Igor Maksimović povremeno pokušavao da razmrda saigrače, ovako raspoloženom Partizanu tim iz Zaplanjske nije mogao da se odupre.

SUPERLIGA SRBIJE - 11. KOLO

Petak
Partizan - Voždovac 4:0 (2:0)
/Miletić 19, Zakarić 41, 71, Ivanović 90+4/

Subota
16.00: (2,80) Mladost Lučani (3,10) Radnički Niš (2,50)
16.00: (1,95) Radnik Surdulica (3,30) Spartak Subotica (3,80)
17.00: (1,60) Mačva (3,45) Bačka (6,00)
18.00: (1,18) Čukarički (6,00) Dinamo Vranje (15,0)
18.00: (1,73) Rad (3,40) Proleter N.S. (4,80)

18.00: (2,05) Vojvodina (3,10) Napredak (3,70)

Nedelja
13.00: (10,5) Zemun (6,50) Crvena zvezda (1,22)

* Kvote su podložne promenama 

Foto: Star Sport


tagovi

Nemanja NikolićDanilo PantićGoran Zakarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara