Najbolji fudbal sezone! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.12.18. | 16:59

Šest golova, tenzije, baklje na tribinama, nepostojeći penal, preokret iz dvojke u keca, prvenac Toreire i Arsenalova baražna paljba - Totenhem uništen

Spektakl! Derbi kao takav! Magija ostrvskog loptanja i fudbalski orgazam.

Kada Arsenal igra velike utakmice, šou je zagarantovan! Totenhem i borba za trofeje? Pojmovi koji ne mogu da se spoje u istu rečenicu. To je ono što samo fudbal može da pruži. Posebno na engleski način. Taj osećaj ispunjenosti i čistog užitka koji malo šta može da zameni. Najbolja utakmica Premijer lige, najbolji fudbal ove sezone! 

Izabrane vesti

Arsenal je zdrobio Totenhem u spektakularnom derbiju Severnog Londona posle velikog preokreta i učinio da mnogi povuku sve kritike posle evidentnog pada forme - 4:2 (1:2). Unaj Emeri je ovaj Arsenal stvorio da igra strašan fudbal i hvala mu na tome. Totenhem će još mnogo morati da uči kako bi uopšte pomislio da bude član najvećeg društva. Unaj Emeri svoj prvi derbi Severnog Londona završava kao veliki pobednik. 

Kakav meč! Reči teško da bi mogle da opišu osećaj zadovoljstva koji su fudbalskim poklonicima pružili fudbaleri Arsenala i Totenhema. London je bukvalno goreo, pošto su se na tribinama čak pojavile i baklje, što je za ostrvski fudbal ovih dana prava retkost, odnosno podsetnik na neka luđa vremena. Šest golova, mnogo tenzije i nerovze, lavovske borbe, niskih udaraca, nepostojeći penal, preokret iz dvojke u keca, prvenac Lukasa Toreire koji je proslavljen s onom iskrenom latinoameričkom emocijom i Arsenalova baražna paljba! Kada bi jednom rečenicom mogla da se opiše ova utakmica, to bi upravo tako izgledalo. 

Ponovo je na delo izašla ta čudnovata Arsenalova moć drugog poluvremena u kojem obično gazi rivale turbo fudbalom! Totenhem je, bez preterivanja, samo u drugoj polovini prvog dela utakmice bio ravnopravan takmac. Da ne beše one početničke greške Ektora Beljerina u nastavku Pevci ne bi imali nijedan bitan pokušaj da ugroze gol Bernda Lena. Srećom po Beljerina, Hjong Min Son je loše pucao i zapravo upravo gađao pravo u Lena i tako ostao bez mogućnosti da se proslavi. 

Možda mu šut nije bio jača strana danas, ali mu je gluma išla od ruke. Praktično da dodir - ako ga je uopšte i bilo - Roba Holdinga reprezentativac Južne Koreje pokazao je svoje glumačke sposobnosti - treba da zahvali Majku Dinu - i obezbedio Hariju Kejnu mogućnost da svojim osmim pogotkom postane najbolji strelac derbija Severnog Londona. I praktično okrene rezultat nakon Arsenalovih munjevitih pola sata Kejnovom hicu sa kreča prethodio je pogodak Erika Dajera posle jako slabe Lenove intervencije i strašne lopte neprimetnog Kristijana Eriksena iz slobodnog udarca. Ludačku seriju golova otvorio je Pjer Emerik Obamejan sa bele tačke. Gabonac je odigrao još jednu strašnu utakmicu, a pravi je potez Emeri napravio kada je na teren već na poluvremenu poslao Aleksandra Lakazeta i Arona Ramzija. Prvo jer se po ko zna koji put potvrdilo da tandem Lakazet – Obamejan malo ko može da zaustavi, drugo jer je nekadašnjem golgeteru Dortmunda Ramzi ostavio strašnu loptu za prelep pogodak koji je najavio spektakularni okret rezultata, a onda i zato što je Francuz potvrdio dobru formu golom koji je potvrdio Arsenalovu moć. Doduše, imao je Lakazet i malu Dajerovu pomoć, jer je Englez tek toliko zakačio loptu da prevari Uga Lorisa.

A onda, trešnjica na tortu. Gol Lukasa Toreire posle velike greške mladog Huana Fojta i proslava u klasičnom južnoameričkom fazonu – uz skidanje dresa i pravu erupciju oduševljenja na Emirejtsu!

Mada je do kraja rezultat mogao da se promeni bar još jednom, na semafor je samo dodato isključenje Jana Fertongena zbog nesmotrenog starta nad Lakazetom. Drugi žuti karton i usmerenje ka tuševima.

Fudbal za sladokusce!

PREMIJER LIGA - 14. KOLO

Premijer liga, 14. kolo:

Petak

Kardif - Vulverhempton 2:1 (0:1)
/Gunarson 65, Hojlet 77 - Doerti 18/

Subota

Kristal Palas - Barnli 2:0 (1:0)
/Mekartur 16, Tauzend 77/

Hadersfild - Brajton 1:2 (1:1)
/Jorgensen 1 - Dafi 45+4, Andone 69/

Mančester Siti - Bornmut 3:1 (1:1)
/Silva 16, Sterling 57, Gundogan 80 - Vilson 44/

Lester - Votford 2:0 (2:0)
/Vardi 12, Medison 23/

Njukasl - Vest Hem 0:3 (0:1)
/Ćićarito 11, 63, Anderson 90+3/

Sautempton - Mančester Junajted 2:2 (2:2)
/Armstrong 13, Soareš 20 - Lukaku 33, Erera 39/

Nedelja

Čelsi - Fulam 2:0 (1:0)
/Pedro 4, Loftus Čik 82/

Arsenal - Totenhem 4:2 (1:2)
/Obamejan 10pen, 56, Lakazet 74, Toreira 77 - Dajer 30, Kejn 34pen/

Liverpul – Everton  1:0 (0:0)
/Origi 96/

Foto: Reuters


tagovi

Lukas ToreiraPjer Emerik ObamejanErik DajerHjong-Min SonHari Kejn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara