"Tores, Šaćiri, Dumbija ili neko sasvim četvrti?"
"Tores, Šaćiri, Dumbija ili neko sasvim četvrti?"

Najbolji transfer zime je...? (ANKETA)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.02.15. | 11:54

U izboru više od 50.000.000 posetilaca sajta Uefe vodila se poprilična rasprava. Šta vi kažete?

Tores, Šaćiri, Dumbija ili neko sasvim četvrti?Ne tako davno Liverpul je u zimskom prelaznom roku davao 40.000.000 evra za Endija Kerola, Fernando Tores je za 50.000.000 odlazio u Čelsi... Ove zime nije bilo tako bombastičnih prelazaka, ali su neki klubovi svejedno uspeli da značajno osnaže ekipe za prolećne borbe. A ko je poslovao najpametnije? Pitanje je oko kojeg se verovatno nikada nećemo saglasiti, pa je Evropska kuća fudbala uprostila debatu i na svom sajtu zamolila čitaoce da nabroje pet najboljih.

Po izboru posetilaca Uefe u pet najboljih pojačanja svakako spada povratak Fernanda Toresa u Atletiko Madrid. Uz ovaj transfer, najviše simpatija i glasova dobili su i Vilfid Boni kao novi Građanin, njegov zemljak iz Obale Slonovače Sejdu Dumbija sa prelaskom u Romu. U prvih pet probili su se i Đerdan Šaćiri u Interovom dresu, kao i Andre Širle kao novo pojačanje Volfzburga.

Izabrane vesti

Zanimljivo, u prvih pet nije ušao najskuplji transfer ove zime - selidba Huana Kvadrada iz Fjorentine u Čelsi vredna 33.400.000 evra.

Istina, veoma je teško meriti transfere ovako rano, potrebno je videti kako će se oni snaću u novim sredinama. Da li će Boni zabijati golove kao mašina i zaseniti Kuna Aguera, može li Dumbija svojom snagom da protrese usporeni italijaski način igre, hoće li Šaćiri u Interu podići svoju igru na viši nivo u odnosu na onaj iz Nemačke i da li će Širle pogurati Volfsburg do još ubedljivih pobeda kao što je bila ona nedavna protiv Bajerna.

Međutim, tek da bismo "vežbali mozak".... Kada biste baš morali da birate: Koji je transfer po vama zaslužio epitet najboljeg? Možda baš taj Kvadrado? Ili neki od "niskoprofilnih" poslova kakve su obavili Valensija sa Encom Perezom ili Borusija Dortmund sa Kevinom Kamplom?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015VolfzburgVilfred BoniSejdu DumbijaRomaNemackameđunarodni fudbalMančester SitiItalijaFernando ToresEvropaEngleskaĐerdan ŠaćiriČelsiAtletiko MadridAndre Širle

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara