""
""

Najteže mi je bilo u Srbiji... Ili, možda u Litvaniji?

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.17. | 17:55

Dru Gordon pričao o svojim počecima na Starom kontinentu

Navijači Partizana Drua Gordona pamte kao igrača odličnih fizičkih predispozicija, ali i kao jednog od onih što nisu ispunili svoj potencijal u Humskoj 1.

Izabrane vesti

Klub je napustio već na pola sezone, provlačile su se brojne informacije o nezadovoljstvu američkog dugajlije zbog količine rada pod trenerskom palicom Duška Vujoševića, do toga da je ucenjivao klub zbog neisplaćenih primanja... Pominjala se čak i brojka od 20.000 evra. 

Nepune četiri godine po odlasku iz Partizana, Gordon se prisetio vremena kada je dolazio u Evropu i kakvi su bili njegovi počeci.
"Bio sam mlad, tek sam se doselio u Evropu i bilo mi je potrebno vreme da se priviknem na stil igre. Iskreno, mislim da mi je najteže bilo u Srbiji. U Turskoj je takođe teško prvenstvo", kaže Gordon i nastavlja:
"Svako prvenstvo ima neki svoj šmek, uvek se oseti razlika. Možda nema tolike razlike, ali svaki detalj pravi razliku. Tako su svi šampionati jedinstveni na svoj način i mogu da budu teški. Ali, ako pitate gde mi je stvarno bilo najteže onda je to možda ipak Litvanija. Tamo je košarka posebna, a treninzi su jako teški".

Uporedio je Gordon košarku u Evropi i u Sjedinjenim Američkim Državama.
"U NBA ligi je sve drugačije. Igra se dosta brzo, a ima i mnogo pokušaja za tri poena. To je možda najveća razlika. Osim toga što je linija za tri poena na različitim distancama. Takođe, različita su putovanja. Kada igraš u Evropi, da bi otišao na neko gostovanje moraš mnogo da putuješ. U Americi je to mnogo jednostavnije. Kada si u Evropi, moraš da se adaptiraš na lokalni stil. Nekome je to lako, nekome teško, ali ako želiš da igraš u Evropi moraš da budeš spreman na promene".

(FOTO: MN press)


tagovi

Dru GordonJadranska ligaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara