Šoja Nakađima
Šoja Nakađima

Najveća prevara zimskog prelaznog roka? Nakađima zvanično u Kataru za 35.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.02.19. | 10:46

Svi samo čekaju leto da dođe u Pari Sen Žermen

Vulverhempton i Lester su bili spremni da se otvore, ali čak ni bogati engleski klubovi nisu mogli da trče ovu trku. Al Duhail je na sto istresao 35.000.000 evra, čelnici Portimonensea nisu mogli da veruju svojim očima, pa je Šoja Nakađima postao najskuplji fudbaler u istoriji katarskog fudbala.

Ujedno i najskuplji Japanac, pošto je prethodni rekord držao Hidetoši Nakata, koga je Parma 2001. dovela iz Rome za oko 28.400.000 evra.

Izabrane vesti

I ne bi tu bilo ničeg spornog, Nakađima je opasan igrač, kad bi se 24-godišnji ofanzivac zaista i zadržao u Al Duhailu. Problem je u tome što ovaj transfer svi vide samo kao usputni korak ka Pari Sen Žermenu pošto su katarski šeici ujedno i Al Duhailovi vlasnici. Samo što su sada smislili lukav plan da zaobiđu Uefina pravila o finansijskom fer-pleju koja im ne dozvoljavaju da kupuju koliko žele.

U saradnji sa Al Duhailom mogli bi da potpuno poremete fudbalski sistem, jer ako ovo prođe – a ako bi Nakađima na leto došao recimo na pozajmicu u PSŽ, makar i besplatnu, čini se da bi Uefi ruke bile vezane – onda bismo mogli da očekujemo pravu seobu igrača iz Evrope na Bliski istok.

Čekamo leto da vidimo da li će se ovakve prognoze i obistiniti. Ako se to i dogodi Uefa će morati da reaguje ako misli da sačuva autoritet.


tagovi

Al DuhailZimski prelazni rok 2019Šoja Nakađima

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara