Najveći derbi Mađarske

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.09.18. | 14:38

Ferencvaroš sa novim trenerom na umorni Videoton

Popularni A derbi između Ferencvaroša i Ujpešta svakako je veliki u Mađarskoj, ali trenutno je najveći onaj između Ferencvaroša i Videotona.

Fudbaleri ova dva kluba ukrštaju koplja na zatvaranju sedmog kola prve mađarske lige. Domaći su prvi sa 16 bodova, Videoton je tek peti sa osam - doduše, još uvek nije poražen - ali ne treba prenebregnuti činjenicu da je i igranje kvalifikacija za Ligu šampiona učinilo svoje. Četa Marka Nikolića na kraju je izborila Ligu Evrope - AEK prošao u Ligu šampiona - pa će i ubuduće morati da žongliraju na nekoliko frontova. 

Izabrane vesti

E sad, šta očekivati od derbija?
"Posle pet godina smenili smo trenera, na mesto Nemca Tomasa Dola stigao je Sergej Rebrov. Želimo više, posebno u Evropi, navijači su, takođe, bili za promene, pa smo presekli. Rebrov je debitovao pobedom, ali će mu biti potrebno vreme da sprovede svoje zamisli", počinje priču za TIP Novosti skaut Ferencvaroša Vladan Čukić.

Ferencvaroš je blagi favorit, ali ima i određene probleme. Svakako je svežiji jer je ispao iz kvalifikacija za Ligu Evrope pre mesec i po dana, tako da se i manje umorio od rivala.
"Otežavajuća okolnost su povrede jer trojica-četvorica provitamaca su nam van stroja. Pred najveći derbi Mađarske srećna okolnost nam je neočekivan nastup Videotona u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, zbog čega ćemo sigurno da budemo odmorniji", podvukao je Čukić. 

MAĐARSKA 1 - 7. KOLO:

18.00: (2,15) Ferencvaroš (3,25) Videoton (3,25)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

FerencvarošVideoton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara