""
""

Nameštaljke u Srbiji: Najviše razloga za strah imaju OFK Beograd, Spartak i Bežanija

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.06.15. | 09:15

Objavljen nezvanični spisak devet najsumnjivijih utakmica

Da li je to Fudbalski savez Srbije konačno rešio da se obračuna sa fudbalskom mafijom? Iako je i dalje sve pod velom misterije, čini se da ovoga puta postoje svi uslovi da se napravi iskorak u borbi protiv mešetara i raznih sumnjivih tipova koji se vrzmaju u domaćem fudbalu, pošto će se konačno u čitavu priču uključiti i tužilaštvo.

Komesar za integritet FSS Milivoje Mirkov izjavio je juče kako je u poslednjih šest meseci namešteno više utakmica nego za prethodnih pet godina, a u današnjem izdanju Večernje novosti čak donose spisak od devet utakmica koje su navodno nameštene. Iako su u pitanju nezvanične informacije predstavnici klubova koji su pod najvećom sumnjom, a u pitanju su OFK Beograd, Bežanija i Spartak, uznemireno tvrde da su apsolutno nevini.
"Već sam rekao da je sve ovo smejurija, a da se hajka na Spartak vrši samo zbog dešavanja u pokrajinskom Savezu kojim predsedavam. Jasno je ko i zbog čega priča o nama u negativnom kontekstu ali mi smo čisti. Ne samo da ne strahujem, već apelujem na tužilaštvo da hitno krene sa radom i što pre raščisti ovu situaciju", poručio je prvi čovek Subotičana Dragan Simović.

Izabrane vesti

Sportski direktor Bežanije Nedeljko Ostojić veruje da Novobeograđani neće biti pomenuti u tužilaštvu...
"Godinama se pričaju iste priče pred kraj prvenstva, a ja mislim da nismo pod istragom. Bežanija se ne bavi tim stvarima. Stvaramo igrače koji su toliko kvalitetni da ne bi trebalo da bude iznenađenje ako pobedimo nekoga u gostima".

UEFA uveliko sarađuje sa Interpolom i Europolom, koji, imaju dokaze za nekoliko utakmica dveju najjačih srpskih liga. Alarm se aktivira čim iznenada počnu da rastu uplate na svetskim kladionicama na neki od "običnih" duela, pa se preduzima izuzetno detaljna istraga, a Izvršni odbor FSS će istragu o nekoliko sumnjivih mečeva Superlige i Prve lige najkasnije za dve nedelje predati tužilaštvu.
"Ceo proces obrade podataka, sastavljanje obimnog izveštaja i predaja dokumentacije potrajaće najduže 15 dana. Od tog trenutka je sve u rukama tužilaštva i očekujem da će ono reagovati kako priliči", istakao je Milivoj Mirkov.

Za razliku od pomenutih klubova u Donjem Sremu tvrde da ima nameštanja i da su konkretno oni ispali zbog direktnih, namernih, grešaka sudije Novice Anđelovskog, koga čak i krivično gone na sudu...

Kompletan spisak sumnjivih utakmica:

SPARTAK - DONJI SREM 3:2
DONJI SREM - OFK BEOGRAD 4:0
OFK BEOGRAD - BORAC 1:0
JAGODINA - OFK BEOGRAD 5:3
SPARTAK - OFK BEOGRAD 1:0
RAD - SPARTAK 0:1
SPARTAK - ČUKARIČKI 1:0
SLOGA - BEŽANIJA 2:3
MAČVA - SLOBODA 2:3


tagovi

SuperligaSrbijaNamestaljkaMilivoj MirkovFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara