Napadači vrhunske klase, odbrane na ivici skandala: Čelsi je u ovom trenutku ozbiljniji tim od Arsenala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.08.18. | 20:29

Plavci slavili sa 3:2 u uzbudljivom okršaju na Stamford Bridžu

Pet golova, mnogo lepih akcija, efektnih golova, ali i skandaloznih grešaka u odbrani. Čelsi je na kraju zasluženo slavio protiv Arsenala u londonskim derbiju i pokazao da je u ovom trenutku bolji tim od velikog protivnika, ali će Mauricio Sari i Unaj Emeri imati još mnogo toga da objasne svojim ekipa - 3:2 (2:2).

Prvo poluvreme je predstavljalo poslasticu za fudbalske romantike. Četiri postignuta gola, brojni naleti, pre svega domaćeg tima, ali i podeljena glavna uloga. Ipak, za mnogo toga su bile zaslužne odbane dva tima, koje su kasnile sa izlaženjima i kod pravljenja ofsajda, bilo je mnogo kašnjenja za igračima, pogrešnih procena, ostavljanja prostora.

Izabrane vesti

Nakon golova Pedra i Morate delovalo je da će Plavci rastrgnuti Tobdžije. Gostujuću publiku je dodatno nervirao Pjer Emerik Obamejan, koji je dva puta uspeo da promaši prazan gol sa oko pet-šest metara udaljenosti. Ali, Arsenal je konačno uspeo da se povežeu finišu prvog dela igre i golovima Mhitarijana i Ivobija izbori nerešen rezultat pred odmor.

Mauricio Sari je uspeo da osveži ekipu uvođenjem Kovačića i Azara, a upravo je fenomenalni belgijski napadač u ključnom 80. minutu na pravom mestu u kaznenom prostoru rivala pronašao taličnog Markosa Alonsa.

Čelsi je tako uspeo da kruniše obejktivno gledano bolju igru i veći broj kvalitetnih akcija i boljih prilika pred protivničkim golom. Sa druge strane, Arsenal je nagovestio da bi u skorijem periodu ipak mogao da zaigra bolji fudbal i približi se samom vrhu tabele.


tagovi

Mauricio SariMarkos Alonso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara