Napoli izvisio, Atletiko prvi plaća klauzulu za golmana! Oblak spakovan?

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.04.18. | 12:44

Napolitancima ostaju alternative, a najbliži su Portugalcu

Skudeto i gostovanje Fjorentini su tema broj u Napulju, ali Napoli pored trke za titulu ima i bitne stvari koje treba da reši na fubalskoj pijaci. Prioritet je dovođenje golmana, a planovi im se zasad ne odvijaju kako je zamišljeno…

Napoli ne kraju sezone ostaje bez Pepea Reine koji se seli u Milan i neophodna je zamena. Prva želja Napolitanaca je bio nemački golman Bernd Leno iz Bajer Leverkuzena. On ima otkupnu klauzulu u Leverkzenu vrednu 25.000.000 evra što je na današnjem tržištu prilično povoljna cena za golmana. Ali dok se Napoli premišljao i oklevao, drugi su napravili konkretne korake.

Izabrane vesti

Poslednje vesti glase da je Atletiko Madrid odlučio da plati otkupnu klauzulu, da se dogovorio s nemačkim golmanom i da će posao biti realizovan na kraju sezone. Što najverovatnije znači da će Jan Oblak napustiti klub pošto su za njega zainteresovani Čelsi i Pari Sen Žermen.

Tako je Napoli ostao bez prvog pika i sada mora da se okrene drugim rešenjima. Plan B je Rui Patrisio koji u lisabonskom Sportingu ima otkupnu klauzulu od 45.000.000 evra. Posle zaoštravanja odnosa na relaciji s trenerom Žezusom i predsednikom Karvaljom, on bi mogao da ode i za manji novac. Napoli je spreman da ponudi 25.000.000 evra, a Sporting ozbiljno razmišlja da prihvati. Ostaje da se Napolitanci dogovore sa Portugalcem…

Ako si i ovaj transfer izjalovi, Napoli ima alternative na domaćem tržištu. Moguća rešenja su Matija Perin iz Đenove i Marko Sportijelo iz Fiorentine. Ranije se pominjao i Heronimo Rulji iz Real Sosijedada.

(FOTO: Action images)


tagovi

Bernd LenoRui PatrisioJan Oblak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara