Napoli opet živ, Simijeve makazice zamaglile Juventusov Skudeto, totalna ludnica u Firenci, bombe Kolarova... (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sre. 18.04.18. | 22:52

Napolitanci dolaze za vikend u Torino da pobede i vrate se u trku za titulu

Trka za Skudeto još nije gotova!

Napoli se vratio na četiri boda zaostatka u odnosu na Juventus pred veliki derbi koji se igra narednog vikenda u Torinu! U jednom trenutku je večeras bilo devet razlike za Juve koji je tada vodio u Krotoneu, a Napoli je gubio od Udinezea. Ali Krotone je zaustavio Juve spektakularnim golom Simija, Napolitanci su oživeli čim su čuli za to, okrenuli Udineze i za nekoliko minuta istopili Juventusovu prednost sa devet na četiri boda razlike! Sledi derbi za vikend... Ako Napoli pobedi u Torinu, sve je otvoreno. Juve posle toga još ima gostovanja Interu i Romi, a Napoli nema nijedan derbi. Ako žele Skudeto moraju da obore vladara. Prosto.

Izabrane vesti

Juventus i dalje sve drži u svojim rukama, ali bi kiks u Krotoneu (1:1) mogao skupo da ga košta. Izgleda da Juve polako pada u formi... Nedavno su imali sličan kiks protiv SPAL-a.

A sve je krenulo idealno na jugu Italije. Aleks Sandro je pogodio na otvaranju meča posle još jedne asistencije raspomamljenog Daglasa Koste. Izgledalo je da je Juventus stavio pobedu u džep. Ali malo poznati Nigerijac Simi je u 65. minutu postigao jedan od golova sezone u Seriji A! Čudesnim makazicama je pogodio mrežu Juventus i sve zakomplikovao. Do kraja je golman Kordaz imao nekoliko sjajnih intervencija i Krotone je osvojio ogroman bod u borbi za opstanak.

Dok je Juve vodio, Napoli se mučio i na San Paolu gubio od Udinezea koji je došao sa serijom od deset poraza. Jankto je doneo zasluženo vođstvo Zebrama koje su u prvom poluvremenu nadigrale Napolitance. Ali, Insinje je napravio minijaturu u nadoknadi vremena i sprečio šokantnih 0:1 na poluvremenu.

Ipak, Udineze ponovi vodi na početku drugog poluvremena. Očajna rekacija odrbane i gol Ingelsona. U tom trenutku stižu vesti da je Juve primio gol i publika urla na Sarijeve izabranike da krenu.

I krenuli su! Albiol glavom posle kornera, pa Milik na liniji ofsajda, pa drugi štoper Toneli opet glavom i opet posle kornera. Napoli je za 10 minuta preokrenuo na 4:2 i oživeo san o Skudetu. Goreće Torino za vikend...

I pored trke za Skudeto, meč dana je odirgan u Firenci! Kakva utakmica, kakva ludnica!!!

Dva crvena kartona, dva evrogola, het-trik maestralnog Žordana Veretua, čist gol poništen Simeoneu, isključenje Simonea Inzagija i 4:3 za Lacio... Sudija Damato nije znao gde bije, VAR se gledao nekoliko puta.

Počelo je šokantno za Violu pošto je golman Sportijelo zbog gluposti isključen u sedmom minutu. Ali revanširao mu se maldi Murđa na drugoj strani u 14. minutu. Momak koji je uskočio u prvu postavu zbog povrede Parola na zagrevanju je kao poslednji čovek odbrane srušio Kjezu i meč je opet nastavljen u egalu.

Fiorentina je dobila drugu šansu posle gluposti Sportijela i rešila da je iskoristi. Preporođeni Francuz Veretu je postigao fantastičan gol iz slobodnjaka, a onda i za 2:0 posle penala zahvaljujući VAR tehnologiji. Ipak, Lacio se nije predavao i do poluvremena je zaledio Artemio Franki! Prvo Luis Alberto koji se revanširao majstorijom iz slobodnog udarca, a onda i Kaseres glavom na Albertov korner.  U međuvremenu je Simone Inzagi isključen zbog protesta...

Ludnica i u drugom poluvremenu! Veretu je u 54. minutu napravio novu majstoriju, slomio kičmu Ramosu i postigao prvi het-trik u karijeri. Prethodno je Simeoneu poništen čist gol zbog navodnog ofsajda, a Damato tada nije želeo da gleda VAR. Bio je red da Lacio opet odgovori... I odgovorio je bombom Felipea Andersona koji je sa distance probušio golmana Dragovskog. Ni to nije bilo sve!

Lacio je napravio totalni preoktret i režirao triler sa sedam golova. Marušić je sjajno centrirao na peterac u 73. minutu, a Luis Alberto preuzeo ulogu junaka utakmice od Veretua. Neverovatan meč u Firenci...

Lacio je tako ostao u ravni sa Romom i na bod prednosti od Intera u borbi za Ligu šampiona. Biće klanje za treće i četvrto mesto do kraja prvenstva...

Roma je mnogo lakše od Lacija upisala tri boda, ali je imala i lakši posao. Savladala je Đenovu na Olimpiku 2:1 i prekinula seriju od tri meča bez pobede. Projektil Kolarova u 17. minutu je našao Undera na drugoj stativi, a Turčinu je samo ostalo da poturi nogu za vođstvo. Na početku drugog poluvremena - nova bomba Kolarova! Ovoga puta iz kornera... Zukanović je očajno pokušao da izbije glavom i pomogao bivšem klubu autogolom.  Uspeo je Lapadula lobovanjem Alisona da raspiri nadu Đenove o izjednačenju, ali to je bilo to...  

Milan je nastavio lošu seriju i četvrti meč zaredom nije pobedio. Odigrali su 1:1 u Torinu. Beloti je već u trećem minutu promašio penal protiv možda i budućeg kluba. Drugi put u karijeri nije dao gol sa bele tačke protiv kluba za koji navija. Pogodio je prečku pošto je prethodno Kesi skrivio jedanaesterac. Ubrzo nakon toga je Milan poveo magičnim golom Džeka Bonaventure. I Milan je prestao da napada posle vođstva... Bilo je samo pitanje vremena kada će Toro izjednačiti. Desilo se u 70. minutu posle Ljajićevog kornera kada je De Silvestri sa peterca zakucao loptu u mrežu Donarume

SPAL i Kjevo su u borbi za opstanak odigrali remi bez golova. Ona priča o vrapcu u ruci i golubu na grani. Sampdorija je golom Zapate za 1:0 u 93.  minutu srušila Bolonju i nastavlja borbu sa Atalantom i Fiorentinom za Ligu Evrope. Sasuolo je golom Lemosa slavio na Bentegodiju i jednim udarcem ubio dve muve. Poslao je Veronu ka ambisu Serije B i sebe vinuo na 13. mesto pa sada lakše diše. 

ITALIJA 1 - 33. KOLO

Utorak
Inter - Kaljari 4:0 (1:0)
/Kanselo, Ikardi 49, Brozović 60, Perišić 90/

Sreda
Benevento - Atalanta 0:3 (0:1)
/Frojler 21, Berou 49, Gomez 67/

Roma - Đenova 2:1 (1:0)
/Under 17, Zukanović 52ag - Lapadula 61/

Krotone - Juventus 1:1 (0:1)
/Simi 65 - Aleks Sandro 17/

Fjorentina - Lacio 3:4 (2:2)
/Veretu 16, 31pen, 54 - Alberto 39, 73, Kaseres 45+1, Anderson 69/

Napoli - Udineze 4:2 (1:1)
/Insinje 45+2, Albiol 64, Milik 70, Toneli 75 - Jankto 41, Ingelson 55/

Sampdorija - Bolonja 1:0 (0:0)
/Zapata 90+3/

SPAL - Kjevo 0:0

Torino - Milan 1:1 (0:1)
/De Silvestri 71 - Bonaventura 9/

Verona - Sasuolo 0:1 (0:1)
/Lemos 38/

 


tagovi

Aleksandar KolarovAndrea BelotiĐakomo BonaventuraAleks SandroLuis AlbertoŽordan VeretuDžengiz UnderLorenco Insinje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara