""
""

Napoli - to je lepota fudbala i garantovano kidanje živaca: Tri penala, dve lepotice iz slobodnjaka, čarobni gol Mertensa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.03.17. | 14:28

Empoli zamalo da nadoknadi tri gola zaostatka

Razlika u klasi. Koliko je Real Madrid bolji od njih, toliko su Napolitanci jači od Empolija. Dokazaše to i u uvodnom susretu nedeljnog programa 29. kola Serije A, šetaše se Toskanom bezmalo 70 minuta, a onda su se dobro pomučiše da sačuvaju veliku prednost iz prvog dela, jer se domaćin podigao sa patosa i iz dva prekida uveo meč u neizvesnu završnicu - 3:2.

Ekipa Mauricija Sarija ovim trijumfom skočila je na drugo mesto, koje garantuje direktan plasman u Ligu šampiona, makar dok večeras Roma ne odigra svoj meč na Olimpiku sa Sasuolom.

Izabrane vesti

Napoli je u sjajnoj seriji van svog stadiona, ovo mu je bila peta vezna pobeda u prvenstvu, a u tom periodu dao je čak 17 golova. Danas se ispod dva potpisao Lorenco Insinje, dete kluba, najpre je pokupio otpadak na sedam metara i lako matirao Lukaša Skorupskog, da bi pred kraj prvog dela iz jedanaesterca savladao poljskog golmana, neposredno pošto je najstrožu kaznu iznudio Hoze Kaljehon.

Treći gol delo je Drisa Meretensa. Iz slobodnjaka, najlepšim potezom na utakmici, prebacio je živi zid i „ubio pauka“ u uglu Empolijevog gola. Bio to je 20. pogodak Belgijanca ove sezone, čak 18. na poslednjih 15 utakmica. Mogao je Mertens znatno ranije do jubilarnog hica, jer je već u osmom minutu propustio zicer, izveo je jedanaesterac - prvi od tri koliko ih je svirao sudija Damato - ali je Lukaš Skorupski pokazao da je majstor za udarce sa 11 metara, ukrotivši treći ove sezone u Seriji A. Nijedan golman u Seriji A nema takav učinak.

A niko nije ni majstor da sve upropasti kao fudblaeri Napolija. Povukli su se u poslednjih 25 minuta, prepuastili inicijativu domaćinu i malo je nedostajalo da domaćin stigne do senzacionalnog remija. Najpre je Omar El Kaduri još jednom lepoticom iz slobodnog udarca smanjio na 3:1, potom Masimo Makarone iz penala (oboren Rade Krunić) uneo potpunu dramu, čak je kapiten imao šansu za 3:3, ali nije uspeo da spreči šesti vezani porazu svog tima.

Napoli je preživeo, igrom je zaslužio.

SERIJA A, 29. kolo

Subota:

Torino - Inter 2:2 (1:1)
/Baseli 33, Akva 59 - Kondogbija 27, Kandreva 62/

Milan - Đenova 1:0 (1:0)
/Fernandez 34/

Nedelja:

Empoli - Napoli 2:3 (0:3)
/El Kaduri 70, Makarone 82 pen - Insinje 19, 38 pen, Mertens 24/

15.00 Atalanta - Peskara
15.00 Bolonja - Kjevo
15.00 Kaljari - Lacio
15.00 Krotone - Fjorentina
15.00 Sampdorija - Juventus
18.00 Udineze - Palermo
20.45 Roma - Sasuolo

TABELA:

(FOTO: Action images)


tagovi

Dris MertensEmpoliEvropaItalijaLorenco InsinjeMasimo MakaroneNapoliSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara