""
""

Napoli u 94. pokvario Bernardeskijevu simultanku! Faraonova lepotica - Roma jaše! Ljajić i Beloti - Toro se vratio! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.12.16. | 22:53

Vatromet na Sardiniji!

Napoli je u poslednjem sekundu meča izjednačio na 3:3 i izvukao bod u Firenci posle sumnjivog penala, a  Federiko Bernaredski je pokazao zašto Italija polaže ogrome nade u njega kao u novu zvezdu tamošnjeg fudbala. Dva gola i asistencija Fiorentinine „desetke“ su obeležili meč u Firenci, doveli domaće na prag pobede, ali je bela tačka bila spas za goste iz Napulja.

Izabrane vesti

Napolitanci su bili u velikom naletu forme prevođeni nezaustavljivim Mertensom koji im je i večeras spasao kožu. Napoli je nadigrao Violu u prvih 45 minuta, promašio priličan broj dobrih šansi, a jedino je put do mreže našao raspoloženi Insinje. Napolitanac je postigao spektakularan gol za vođstvo gostiju, ali je Bernardeski u drugom poluvremenu odigrao simultanku i režirao preokret. Prvo je uz pomoć živog zida gostiju iz slobodnjaka prevario Reinu i oživeo Souzin tim.

Napoli je i po drugi put poveo kada je Dris Mertens u 68. minutu iskoristio veliku grešku Tomovića i nastavio golgetersku seriju. Međutim, čim su domaći krenuli sa centra, usledio je novi hladan tuš za Napoli. Beranrdeski je posle sjajnog solo prodora i udarca sa 20 metara doneo novo izjednačenje, da bi u 82. minutu maestralno asistirao Zarateu koji je volejom pogodio za 3:2. Viola je brojala poslednje sekunde pre nego što slavljenički digne ruke uvis, a onda je Mertens na ivici kaznenog prostora pao posle duela sa Salsedom. Manolo Gabijadini je imao dovoljno živaca i sreće pošto ga je Tatarušanu pročitao i umalo mu odbranio penal...

Roma je i dalje jaše kao drugi tim Italije. Vučica se mučila protiv nezgodnog Kjeva, ali protiv takvih timova, igra ide u drugi plan, najbitniji su bodovi - 3:1.

Vučica je bila u rezultatskom deficitu na Olimpiku. Bezbrižni Kjevo i te kako ume da zagorča život favoritima, a večeras je poslao Romi ozbiljnu poruku takvog scenarija. Zaboravljeni Džonatan De Guzman je zaplivao kroz vazduh i sjajnim golom glavom načeo Vučicu, ali je majstorija Stefana El Šaravija nivelisala situaciju u finišu prvog poluvremena. Faraon je prelepim golom iz slobodnjaka doneo Romi zasluženo izjednačenje pred odlazak na odmor. Tek što je poečlo drugo poluvreme, Edin Džeko je ostao sam u petercu Letećih magaraca i rutinski gurnuo loptu u mrežu. Za miran nastavak meča i nova tri boda Vučice. Peroti je u nedokandi vremena sa bele tačke pečatirao pobedu Spaletijevog tima.

Torino se oporavio od debaklu u Napulju i tri vezana poraza. Mihajlović je probudio uspavane Bikove, a opet je ključna poluga bio ofanzivni tandem Ljajić - Beloti. Toro je minimalcem savladao nepredvidivu Đenovu sa Lazovićem i Ninkovićem u startnih 11. Zalsuženo. Mogao je Ljajić u prvom poluvremenu da zastrese mrežu, ali nije imo sreće. Zato je na početku drugog dela igre sjajno ubacio iz slobodnjaka na peterac gde je Andrea Beloti bio spreman i pokazao je golgeterski njuh. Ključni potez domaćih fudbalera za prekid lošeg niza. Mogao je Toro i do ubedljivije pobede, ali nije iskoristio šanse u finišu meča...

Poptuni vatromet je viđen na Sardiniji. Kaljari - Sasuolo 4:3! Kaljari igra kao da ima Zemana na klupi. Samo i isključivo na gol više! Iskusni Sau ih je uz mnogo sreće doveo u vođstvo, a onda je usledio furiozan preokret Sasuola. Di Frančeskov tim je preko Ađaponga i Pelegrinija okrenuo na 1:2, a onda je Pelegrini glupo zaradio crveni karton. I pored toga, uspeli su preko Aćerbija da povise na 3:1 pošto je iskusni štoper pogodio sa bele tačke. Ali nisu izdržali... Usledila je oluja sa Sardinije! Za 14 minuta, Sardi su postigli tri gola i videli smo još jedan preokret. Prvo, neuništivi Marko Borijelo, a potom i sjajni Farijas sa dva gola udarcima sa distance. 

Koliko je Palermo imao sreće u prošlom kolu u Đenovi, toliko nije imao večeras protiv Peskare (1:1)! Otpisani Siicilijanci umalo da vežu dve pobede. Posle onog ludog preokreta u Đenovi, večeras su do 92. minuta imali pobedu u džepu protiv direktnog rivala. Šveđanin Kvajson je strašnim udarcem sa ivice šesanesterca zakucao loptu pod prečku Peskarinog gola, a Nestorovski je promašio zicer za 2:0 i propustio priliku da reši pitanje pobednika. Kazna je stigla u 92. minutu kada je Biragi iz penala slomio srce Sicilijancima i vratio nade Delfinima. 

SERIJA A - 18. KOLO:

Utorak:
Atalanta - Empoli 2:1 (0:0)
/Kesi 74, D'Alesandro 90+4 - Mčedlidze 51/

Sreda:
Inter - Lacio 3:0 (0:0)
/Banega 54, Ikardi 56, 65/

Četvrtak
Roma - Kjevo 3:1 (1:1)
/El Šaravi 45+1, Džeko 52, Peroti 90+2 penal - De Guzman 37/

Kaljari - Sasuolo 4:3 (1:2)
/Sau 14, Borijelo 62, Farijas 73, 75 - Ađapong 29, Pelegrini 33, Aćerbi 58 penal/

Fiorentina - Napoli 3:3 (0:1)
/Bernardeski 52, 69, Zarate 82 - Insinje 25, Mertens 68, Gabijadini 90+4 penal/

Palermo - Peskara 1:1 (1:0)
/Kvajson 33 - Biragi 90+2 penal/

Sampdorija - Udineze 0:0

Torino - Đenova 1:0 (0:0)
/Beloti 49/

(FOTO: Action images)


tagovi

UdinezeStefan El ŠaraviSerija AsasuoloSampdorijaRomaPeskaraPalermoNapoliMarko SauMarko BorijeloLorenco InsinjeKjevoKaljariItalijaFrančesko AćerbiFjorentinaFederiko BernardeskiEvropaEdin DžekoDžonatan de GuzmanDris MertensDijego PerotiDijego FarijasAndrea BelotiAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara