""
""

UŽIVO: Napredak - Crvena zvezda 0:1, Ruiz - konačno! (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sub. 19.11.16. | 18:32

Uz MOZZART Sport pratite dešavanja sa duela između Napretka i Crvene zvezde

NAPREDAK – CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)
/Ruiz 69/

Stadion: Mladosti. Gledalaca: 8.000. Sudija: Vlado Glođović

Izabrane vesti

NAPREDAK (3-5-2-): N. Petrović – Simonović, Miladinović, Leković – Ndijaje, Šljivić, B.Petrović (od 73. Jovović), Projić (od 75. Beljić), Markoski (od 83. Punoševac) – Vukanović, Gobeljić.

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Manojlović – Petković, Le Talek, Luković (od 32. Fibel), Anđelković – Plavšić (od 64. Orlandić), Poletanović, Ristić (od 60. Srnić) Donald, Ruiz – Sikimić.


KRAJ UTAKMICE

92. minut - Opet Zvezdina kontra "tri na dva". Ruiz je vodio loptu, imao sa jedne strane Sikimića, a sa druge Orlandića. Dodao je Sikimiću, a ovaj je prokockao još jednu dobro priliku nepreciznim udarcem. 

90. minut - Četiri minuta nadoknade. 

89. minut - Sikimić šutira sa 20 metara! Preko gola... 

86. minut - Šansa za Zvezdu da reši pitanje pobednika drugim golom. Ali Orlandić nije bio precizan... 

83. minut - Napredak sve karte baca u napad! Evo i treće izmene... Napadač Punoševac je zamenio vezistu Markoskog

80. minut - Au kakva prilika za Napredak da izjednači! I kakvog golmana ima Zvezda! Ndiaje je prvo bio u šansi posle očajne i neuspele ofsajd zamke odbrane gostiju. Manojlović je jednom odbranio Ndiajeu, pa onda i drugi put! Lopta je skakutala ispred Zvezdinog gola, a njena odbrana je nemo gledala kako domaći pokušavaju da je uguraju u mrežu. Manjolović je potom još jednom zaustavio Čarapane i opasnost je konačno otklonjena. Napredak nije imao sreće... 

77. minut - Kakva šansa za Zvezdu! Imali su crveno-beli kontru "tri na dva", lopta je bila kod Srnića koji je ušao sa levog krila i došao do peterca Napretka. Mogao je da proigra Sikimića ili Ruiza, ali je bio sebičan i loše šutirao. Što je naljutilo njegove saigrače... 

76. minut - Razigrao se Ruiz, Kostarikanac pokušava da dođe i do drugog gola. ali je Orlandić uprksao obećavajuću akciju gostujućeg tima. 

75. minut - Druga izmena kod domaćih. Beljić je zamenio Projića

73. minut - Izmena u Napretku. Izašao je Branimir Petrović, a ušao je Vladimir Jovović koji u Kruševcu igra kao pozajmljen fudbaler Crvene zvezde. A potom i šansa za domaći tim. Međutim, sudija je signalizirao ofsajd. Opravdano... 

69.minut: GOOOL!!! Zvezda vodi 1:0. Konačno je proradio Džon Ruiz. Kao i u sudaru sa Vojvodinom Kostarikanac je sačekao svoj trenutak. Posle odbijene lopte opalio je sa 20 metara i savladao Nemanju Petrovića!

64.minut: Umesto Plavšića u igri je Orlandić.

60.minut: Odličnu šansu je Mihailo Ristić stvorio Donaldu. Holanđanin je slabo šutirao. Umesto Ristića u igri je Srnić.

55.minut: Odlična šansa za Napredak.Markoski je pronašao usamljenog Ndijajea. Niko nije naletao na vrlo oštar centaršut.  Bio bi to mat da je Gobeljić bio brži. Mnogo opasniji u nastavku Napredak.

52.minut: Opet su gosti probili po levoj strani. Iskreirali su sve Ristić i Anđelković, ali je Ruiz šutirao preko gola..

49.minut: Odlična šansa za Napredak. Posle izgubljene lopte Plavšića, Vukanović je dobio loptu u prostor. Bio je sam ispred Manojlovića, ali je šutirao visoko preko gola.

47.minut: Trenutno je prekid u Kruševcu zbog bakljade Delija. Prema poslednjim informacijama Aleksandar Luković se nalazi na operacionom stolu zbog otvorenog preloma ruke.

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45. minut: Bez bitnijih dešavanja u ovim tenucima. Igraće se još pet minuta nadoknade u prvom poluvremenu.

40. minut: Pod utiskom povrede Lukovića crveno-beli teško mogu da uspostave dominaciju u ovim trenucima. Prečesto se greši, pa Napredak izvodi opasne napade, ali bez konkretnog ataka na gol Beograđana. 

HOROR POVREDA LUKOVIĆA

36. minut: Samo 30 sekundi od ulaska u igru odmah žuti karton za Fibela. Kakav početak za Francuza...

35. minut: Posle gotovo trominutne pauze kola hitne pomoći odvezle su Lukovića u bolnicu. Umesto njega u nastavku utakmice igraće zaboravljeni Tomas Fibel.

32.minut: Horor povreda Aleksandra Lukovića. Čini se da je kapiten Crvene zvezde slomio ruku. Vrlo mučna scena na stadionu Napretka...

30.minut: Strašna šansa za Crvenu zvezdu - Nikola Petrović je junak. Sve su gosti odlično uradili gosti, probili po levoj strani. Usledio je centaršut Anđelkovića, Ruiz je pucao glavom, ali je golman Napretka sjajno intervenisao.

24.minut: Vrlo dinamičan period meča u Kruševcu. Prvo je Plavšić šutirao posle povratna lopte Sikimića. Ubrzo je uzvratio Vukanović, ali se Ndijaje nije snašao.

18.minut: Strašan udarac Jovana Markovskog sa 30 metara. Ostao je Manojlović ukupan, ali je lopta otišla preko gola.

17.minut: Dobar dupli pas Sikimića i Anđelkovića. Zvezdinom beku je lopta pala na slabiju desnu nogu, pa je šutirao neprecizno.

14.minut: Nešto aktivija Zvezda u ranoj fazi meča. Ipak, Gobeljić je sada upozorio odbranu Zvezde. Na njegov centaršut kasnio je Ndijaje.

10.minut: Mihailo Ristić igra na poziciji levog krila. Upravo je sada mladi reprezentativac Srbije probio odbranu Napretka. A posle intervencije golmana Petrovića neprecizan je bio Mičel Donald.

8.minut: Prvi ozbiljan napad Crvene zvezde. Anđelković je odlično centrirao ka Ruizu, ali je Projić otklonio opasnost.

6.minut: Odlična kontra Napretka. Le Talek je pogrešio, stuštio se Jovan Markovski ka golu Filipa Manojlovića, ali je Francuz ispravio grešku. U toku je velika bakljada na delu tribina koji su okupirali navijači Zvezde.

5.minut: Odlična poseta na stadionu u Kruševcu. Blizu osam hiljada gledalaca prati derbi 16.kola Superlige. Navijači domaće ekipe su napravili lepu koreografiju. Meč je bio prekinut na minut.

- UTAKMICA JE POČELA

Ne pamti se kada je u Lazarevom gradu vladala fudbalska euforija nalik ovoj današnjoj. Možda 2000. godine, kada je generacija Slavoljuba Krnjinca i napadača Kojčića pobedama u kupu Jugoslavije krčila put ka evropskoj sceni. Kruševac i Napredak su ponovo u modi.

Posle šest uzastopnih pobeda, Čarapani dočekuju Crvenu zvezdu uvereni da pozitivnim rezultatom mogu da potvrde da su ove sezone zreli za status četvrtog kluba. Ako ne i nešto više jer trenutno imaju samo bod manje od Partizana i Vojvodine.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL NAPRETKA I CRVENE ZVEZDE

Da Crvenu zvezdu očekuje vraški težak posao najbolje ilustruje činjenica da su Kruševljani u prvom prvenstvenom kolu remizirali na Marakani (2:2). Trenutno su možda i u boljoj formi od aktuelnog šampiona i lidera Superlige. Tim Dragana Ivanovića u poslednjih pet kola ima maksimalan učinak uz fantastičnu gol-razliku – 10:2

Velike ambicije tima s Marakane biće na velikom ispitu na stadionu Mladosti. Crvena zvezda je u poslednjih sedam godina tri puta gostovala u Lazarevom gradu i ima samo jedan trijumf uz dva remija.

ZVEZDIN KAPKA

Crveno-beli ne deluju ubedljivo u prethodnih mesec dana. Istina je da Luković i drugovi imaju dve pobede u nizu, ali su obe izvojevane minimalnim rezultatom (1:0, 2:1). Napredka deluje vrlo potentno zahvaljujući Ndijajeu, Gobeljiću i Punoševcu. Verujemo da će biti golova na ovom meču i to u mreži oba golmana.

Stručni štab gostiju napravio je malo iznenađenje. Mladi reprezentativac Mihailo Ristić ponovo će igrati u vezi, dok je na poziciji levog beka Anđelković.

NAPREDAK – CRVENA ZVEZDA

Stadion: Mladosti

Gledalaca: 8000

Sudija: Vlado Glođović

NAPREDAK (3-5-2-): NPetrović – Simonović, Miladinović, Leković – Ndijaje, Šljivić, B.Petrović, Projić, Markovski – Vukanović, Gobeljić.

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Manojlović – Petković, Le Talek, Luković (od 32. Fibel), Anđelković – Plavšić, Poletanović, Ristić (od 60. Srnić) Donald, Ruiz – Sikimić.

(Foto Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaPredrag SikimićNapredak KruševacMihailo RistićEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara