Narednih 28 dana odrediće sudbinu Real Madrida

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.11.18. | 10:20

Madriđani moraju da se konsoliduju, kako se ne bi našli u gotovo bezizlaznoj situaciji pred nastavak sezone

Real je u Rimu, ali niko u glavnom gradu Španije ne razmišlja previše o Romi, jer je u pitanju praktično jedina utakmica do kraja jesenjeg dela sezone koja neće određivati sudbinu Kraljevskog kluba. Zato sve ostale, koje će biti odigrane u narednih 28 dana i te kako hoće.

Madriđani se dugo nisu suočili sa ovakvom situacijom. Krajem novembra se nalaze na šestoj poziciji u Primeri i do kraja godine će morati da kosoliduju redove, kako se ne bi našli u gotovo bezizlaznoj situaciji.

Izabrane vesti

Što se tiče Lige šampiona, ako plasman u osminu finala Lige šampiona ne bude obezbeđen večeras na Olimpiku, drugu šansu će predstavljati utakmica sa CSKA iz Moskve na Bernabeuu 12. decembra, tako da tu i nema previše razloga za strepnju.

Daleko više razloga za brigu predstavlja Primera, s obzirom da se na gostovanju u Eibaru pokazalo da u ovom trenutku za sastav Santijaga Solarija ne postoji lagan protivnik. Ključni meč bi mogao da bude odigran već u subotu, kada na Bernabeu stiže potpuno regenerisana Valensija, za koju bi jedan ovakav skalp mogao da predstavlja potpunu prekretnicu u sezoni.

Potom sledi rasterećujući meč Kupa kralja sa Meliljom, pa gostovanje fenjerašu Ueski. Poslednja dva meča pred početak Svetskog prvenstva za klubove Madriđani će odigrati na svom terenu. Prvo sa CSKA, a potom i sa Rajo Valjekanom.

Iako SP za klubove do sada nije predstavljao neki preterano veliki motiv za Kraljevski klub, ova borba za trofej bi mogla u mnogome da utiče na raspoloženje unutar tima pred nastavak šampionske trke.

Ruke Florentina Pereza su vezane sve do januara, tako da predsedniku Madriđana ne preostaje ništa drugo osim da u ovom trenutku podrži aktuelnog stratega i ekipu. Jer samo igrači u ovom trenutku mogu da preokrenu situaciju. Prvi čovek Kraljevskog kluba, kao u ostalom niko u Madridu ni Evropi, nije mogao da zamisli ovakav start sezone, pa mu ostaje da veruje da će ekipa uspeti da se konsoliduje do kraja ovog dela sezone. U svakom slučaju, u januarskom prelaznom roku treba očekivati osveženje.

Foto: Reuters


tagovi

Florentino PerezSantijago Solari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara