""
""

Nastasić i Vidić od sledeće sezone u tandemu? Mangala i UEFA teraju Srbina iz Mančester Sitija

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.05.14. | 18:09

Ostvrski mediji otkrivaju da bi srpski štoper uz Havija Garsiju, Rodvela i Ričardsa, mogao da napusti šampionski tabor, a nedavno su Italijani pisali da Inter čeka šansu da se dokopa mladog Srbina

Bili su mančesterski rivali, Srbija nikada nije dočekala da ih vidi u tandemu u dresu naše reprezentacije, ali bi tu čast mogli da imaju navijači Intera od sledeće sezone. Nemanja Vidić i Matija Nastasić saigrači u Interu?

Izabrane vesti

Ostvrski mediji danas otkrivaju da je Nastastić jedan od fudbalera koji bi ovog leta mogao da napustio šampionski sastav Mančester Sitija. Uz španskog vezistu Havija Garsiju, kao i engleske fudbalera Miku Ričardsa i Džeka Rodvela. Trener Pelegrini je navodno spreman da se odrekne pomenutog kvarteta, a ni klub sa Itihada nema ništa protiv ako stigne odgovarajuća ponuda.

Mančester Siti se našao u problemu jer mora da se odrekne pojedinih fudbalera zbog kazne iz UEFA i kršenja finansijskog fer-pleja. Pored novčane kazne u iznosu od 60 miliona evra, evropska kuća fudbala je kaznila Građane i sankcijom da će im u narednoj sezoni biti dozvoljeno da za takmičenje u Ligi šampiona registruju „samo“ 21 fudbalera umesto standardnih 25. Budući da će među tih 21 njih osam morati da budu iz „domaćeg pogona“ (ponikli u klubu ili matičnoj federaciji), jasno je da su šampioni Engleske u problemu. Hteli to ili ne, nekih igrača će morati da se odreknu. Pogotovo što imaju nameru da dovode i pojačanja.

S obzirom da je za naredni prelazni rok najavljen dokaz sjajnog francuskog štopera Elijakima Mangale iz Porta za optrilike 40 miliona evra, njegovog saigrača Fernanda za 20 miliona i slobodnog agenta Bakarija Sanje iz Arsenala, jasno je da klub iz Mančestera očekuje veliki posao na fudbalskoj pijaci.

Nastasić se nalazi u grupi igrača čija prodaja bi mogla da olakša celu stvar za Siti. On je ove sezone imao mnogo problema sa povredama i bez obzira što je prošla sezona bila dobra za njega, utisak je da su u Mančester Sitiju više očekivali od talentovanog Srbina koji na Ostrvu nije ponovio fenomenalne partije iz Fiorentine.

U celoj toj priči, svoju šansu čeka Inter. Milanski klub je veža angažovao Nemanju Vidića kao pojačanje za sledeću sezonu, a povremeno je u italijanskim medijima provejavala informacija da bi Neroazuri želeli da Vidića upare u štoperskom tandemu sa Nastasićem. Pogotovo što odlazi Valter Samuel i što Ranokija, Rolando i Kampanjaro nisu štoperi vrhunske klase i nisu pokazali da mogu da budu oslonci defanzivne linije.

Mnogo toga će zavisiti od finansijskih mogućnosti italijanskog kluba. Mančester Siti će tražiti obeštećenje u visini između 15 i 20 miliona evra, a tu je i godišnja plata Srbina koji u Interu ne bi mogao da računa na ista primanja kao u Mančesteru...

Pred Interom je težak, ali ne i nemoguć posao. Nastasić je mnogo bolje funkcionisao u Seriji A, pa bi povratak na Apenine mogao da znači i napredak u karijeri.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija APremijer ligaMatija NastasićMančester SitiItalijaInterEvropaEngleskaElijakim Mangala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara