""
""

Nastasić skinuo mrak, Šalke “bije“ kao lud u nemačkom kupu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.08.15. | 20:35

Srpski defanzivac postigao drugi od pet golova za Šalke protiv drugoligaša Duizburga u čijim redovima je kapiten Branimir Bajić dobio crveni karton

Tek je početak sezone, fudbaleri Šalkea već su se raspucali, a raspoložen je bio i reprezentativac Srbije Matija Nastasić. Kraljevsko-plavi iz Gelzenkirhena demolirali su u gostima Duizburg sa 5:0 u prvom kolu nemačkog kupa, a Nastasić je bio strelac drugog gola. To mu je prvenac u dresu nemačke ekipe.

Izabrane vesti

Nastasić se u 39. minutu najbolje snašao posle jedne dugačke lopte i glavom savladao golmana Duizburga. Utakmicu je obeležio još jedan bivši fudbaler Partizana, Branimir Bajić, inače sada kapiten Duizburga koji je u 31. minutu napravio penal nad Klasom Janom Huntelarom, zaradivši drugi žuti karton i isključenje. Na žalost gostiju, golman domaćih odbranio je penal Franku di Santu.

Ako je i bilo dileme, tu je bio kraj svim nadanjima drugoligaša da može da napravi bilo kakvo iznenađenje. Ruku na srce, već u osmom minutu Huntelar je doveo Šalke u vođstvo, a do odlaska na poluvreme pogodio je još i Johanes Gajs. U drugom delu meča golove za goste dali su Franko di Santo i Leon Gorecka.

Pobedu, gotovo rutinsku, ostvario je i Keln koji je u gostima savladao ekipu četvrtoligaša Mepena sa 4:0, a srpski reprezentitavac Miloš Jojić igrao je do 58. minuta, kada ga je zamenio Coler.

Het-trik za goste postigao je fenomenalni Entoni Modeste, a u strelce se upisao i Simon Coler.

Ekipa Ajntrahta iz Frankfurta takođe je bila ubedljiva, u gostima je savladala petoligaša Bremer sa 3:0, a Aleksandar Ignjovski ovaj duel odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Odličan je bio i Bajer iz Leverkuzena koji je istim rezultatom savladao domaći Lote uz golove Kislinga, Čalhanoglua i Bendera, dok je Volfsburg kao gost slavio sa 4:1 u duelu protiv Štutgart Kikersa. Golove su dali Dost, De Brujne, Kruze i Bendtner.

Uspešan je bio i Štutgart, koji je sa našim reprezentativcem Filipom Kostićem u timu savladao Kil kao gost sa 3:1. Golove za Švabe postigli su Didavi i Ginček i to nakon što je domaćin vodio od 37. minuta golom Čikoša.

Kup Nemačke, prvo kolo:

Bremer – Ajntraht 0:3
Duizburg – Šalke 0:5
Aue – Grojter Firt 1:0
Halešer – Ajntraht Braunšvajg 0:1
Mepen – Keln 0:4
Lote – Leverkuzen 0:3
Štutgart Kikers – Volfzburg 1:4
Viktorija Keln – Union Berlin 2:1
Vircburger Kikers – Verder 0:2 (0:0, 0:0)
Minhen 1860 – Hofenhajm 2:0 (0:0)
Holštajn Kil – Štutgart 1:2 (1:1)
Rojtlingen - Karlsrue 3:1 (2:0) 

(FOTO: Action Images)


tagovi

NemackaMiloš Jojićmeđunarodni fudbalMatija NastasićKelnEvropaAleksandar IgnjovskiAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara