"Ovaj čovek je danas bio zaista bolji"
"Ovaj čovek je danas bio zaista bolji"

Nastavljaju se Novakove traume na Rolan Garosu! Trofej musketara ide Vavrinki (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.06.15. | 18:22

Srbin nije uspeo da osvoji jedini gren slem koji mu nedostaje

Ovaj čovek je danas bio zaista boljiTrofej Rolan Garosa će za Novaka Đokovića i dalje biti samo san! Neverovatan meč je odigrao Sten Vavrinka i potpuno zasluženo nadigrao prvog tenisera sveta. Na kraju 3:1 (4:6, 6:5, 6:3, 6:4).

Imao je priliku Novak da dođe do velikog rezultata, da postane osmi teniser u istoriji koji je osvojio sva četiri gren slema, prvi posle 23 godine koji je osvojio prva dva gren slema u sezoni, ali nije uspeo. Vavrinka je bio bolji takmac na Filip Šatrijeu.

Izabrane vesti

Meč je počeo fantastično po Srbina. Držao je svoj servis Đoković, u sedmom gemu uspeo da napravi brejk i da dođe do velikog vođstva. U drugom setu je bila slična priča, oba tenisera nisu dozvoljavala brejk, a onda je Vavrinka eksplodirao! Počeo je da pogađa sve što je uputio preko mreže. Forhend, bekhend, servis. Sve je pogađao.

U trećem setu je takođe vođena velika borba, ali se već tada videlo u kom smeru ide meč. vavrinka je bio taj koj ise pitao, on je bio taj koji je vodio poene, diktirao ritam. Jednostavno, Đoković je pokušavao da ga poremeti i drop šotovima, i igrom sa osnovne linije. Ali, nije bilo spasa. 

Ovo je prvi poraz Novaka na šljaci ove sezone, ali nema sumnje da će ga mnogo boleti, kao i sve njegove navijače. Nema čoveka koji nije barem u sebi rekao "sada ili nikada". Ipak, nije bilo sada. Nadajmo se da će biti nekada. Ove godine završilo se traumom, ali ima dana za megdana. Ima vremena da se Filip Šatrije pretvori u najlepši san. Ali, na to će Novak morati da saćeka sledeću godinu, Vavrinka je danas bio objektivno bolji. Švajcaracu je ovo drugi gren slem u karijeri  posle Australijen opena prošle godine kada je bio bolji od Rafaela Nadala.

Mnogi rekordi su samo čekali na Noletovo podizanje ruku u znak pobede, ali ovoga puta nisu dočekali. Međutim, Novak je još jednom pokazao kakav je šampion, stigao je do finala jednog od najvećih teniskih turnira na svetu i bio nikad bliži osvajanju Trofeja musketara. 

Vavrinak je ovom pobedom postao tek drugi teniser u istoriji koji je osvojio i juniroski i seniorski Rolan Garos. Pored njega je to pošlo za rukom samo još Matsu Vilanderu.

Bilo kako bilo, Vavrinka ima mnogo razloga za slavlje, a sigurno će ga ova pobeda pogurati u plasmanu na ATP rang listi na kojoj je trenutno deveti.

(FOTO: Action images)


tagovi

Stanislas VavrinkaRolan GarosNovak ĐokovićEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara