"Petr Čeh"
"Petr Čeh"

Nauči pet stranih jezika i nikada nemoj da odustaješ!

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.12.15. | 14:20

Recept Petra Čeha za uspešnu karijeru u Engleskoj

Petr Čeh

Golman Arsenala Petr Čeh (33) tvrdi da ne bi prelazio na Emirate da nije bio siguran da ovaj klub može da se bori za šampionsku titulu u Premijer ligi. 

Izabrane vesti

U zanimljivom razgovoru otkrio je kako se osećao prošle sezone kada je doživeo da bude rezerva mladom Kurtoi prvi put od dolaska iz Rena 2004. godine, kao i o tome koliko je teško golmanima u Premijer ligi danas.
“Shvatio sam da još nije vreme da sedim na klupi. Želeo sam da igram, jer sam verovao da imam kvalitet i rešio sam da sam presečem i pređem u Arsenal. Uvek je bilo teško boriti se, ali je danas još teže na terenu. U Premijer ligi je moderna tehnologija, lopte su brže, fudbaleri daju više golova, a i šutevi su nekako nepredvidljivi. Postaje sve teže za branjenje jer pojedine elemente lopte ne možete da kontrolišete i u svakom trnutku morate da budete spremni. Traba da trenirate naporno, a što više utakmica branite, imate više prilika za obaranje rekorda”, objašnjava Čeh.

Njegov recept za uspeh? Sati psihičke pripreme, mogućnost da ne dozvolite da vam greške sruše samopouzdanje, čak i nakon što mu je glava nastradala u Redingu 2006. godine zbog čega i dan danas brani sa zaštitnom kacigom. Takođe, priča pet jezika – češki, engleski, francuski, španski i nemački, kako bi mogao da komunicira sa defanzivcima.
“Sa bekovima pričam na španskom, sa Koščelnijem na francuskom, a sa Mertezakerom na engleskom jer nam je obojici tako lakše. On rukovodi odbranom na engleskom jeziku, ali je zanimljivo da ponekada strani fudbaleri ne razumeju šta im govoriš. Tek tada shvatiš da je lakše da im kažeš na njihovom jeziku nego da se nadaš da te razumeju. I to može da se desi”, objašnjava golman Tobdžija.

Češki čuvar mreže je osvojio četiri naslova sa Čelsijem pre nego što je doneo tešku odluku prošlog leta da pređe u redove gradskog rivala, a impresivna forma ove sezone omogućila mu je da nadmaši rekord Dejvida Džejmsa po broju mečeva bez primljenog gola.
“Nije mi bilo lako da se odlučim za prelazak u Arsenal, ali sam oduvek želeo da igram za ekipu koja voli da pobeđuje. Da nisam verovao da idem u snažniji tim ne bih to ni učinio. Igram fudbal ne samo da bih uživao u njemu i da bih se takmičio sa najboljima, već zato što želim da pobeđujem. Verujem da ovaj tim ima kvalitet da pobeđuje i nadam se da ćemo uspeti da odemo skroz do kraja u borbi za titulu. Dugačka je i teška trka, ali sam uveren da tim ima mogućnost da je istera do kraja. U dobroj smo poziciji na čelu tabele”, zaključio je Petr Čeh.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaPetr ČehEngleskaČelsiArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara