"Romine želje"
"Romine želje"

Navijači čupaju kosu, Roma ne zna gde bije, a u timu rupa na sve strane

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.07.15. | 12:35

Plan je prodati Dumbiju, Žervinja, Ljajića i Destra, skupiti 70.000.000 i kupiti Babu, Salaha i Džeka. Problem je međutim što se nepoželjnima - tu ne spada samo Ljajić - dopada na Olimpiku što pristalice Vučice dovodi do ludila

Romine željePrva pripremna utakmica Rome pred početak nove sezone. Protivnik je Đer. Na zaštitnoj ograni transparenti nezadovoljnih navijača. "Hoćemo li imati 11 igrača za sledeću sezonu?". Žervinjova frizura poredi se džogerom. Đer je slavio sa 2:1. Posle nekoliko godina u kojima je Vučica jačala i svake godine najavljivala upuštanje u šampionsku trku sa Juventusom ovog leta izgleda kao da su u Rimu izgubili kompas.

Juventus je već završio prelazni rok, a u svlačionici Rome niti jedno novo lice?!

Izabrane vesti

Ima tu i objektivnih problema. Žervinjo je već bio na vratima Bliskog istoka, na računu Rome je trebalo da završi nešto manje od 15.000.000 evra, ali se reprezentativac Obale Slonovače u poslednjem trenutku predomislio i rešio da ostane u Večnom gradu. Monako je želeo Matiju Destra, ni njemu se nije mililo. Sportski direktor Valter Sabatini ostao je praznog džepa.

A novac je neophodan za stvaranje tima kadrog da napadne sam vrh. Na Olimpiku su procenili da im treba 70.000.000 evra. Toliko je naime potrebno za dovođenje prioritetnih meta – Edina Džeka, Mohameda Salaha i 21-godišnjeg levog beka Babu Rahmana koji je zablistao u dresu Augzburga.

Sabatini je danas stigao u Mančester na pregovore oko Džeka. Siti mora da vrati deo novca potrošenih na dovođenje Rahima Sterlinga. Priča se i da su na Etihadu spremni na kompromis i da će spustiti cenu sa 20.000.000 evra na 15.000.000. Uslovi transfera su već dogovoreni sa Džekom, koji bi u Rimu godišnje zarađivao 4.500.000 evopskih novčanica. Baba Rahman, koga je Augzburg doveo iz Grojter Firta za 2.000.000, sada je procenjen na 18.000.000. Resto bi trebalo da ode na Salaha.

Potrebno je dakle obezbediti budžet za pojačanja. Žervinjo, Destro i Dumbija više nisu poželjni na Olimpiku. Sa Ljajićem je drugačija situacija, ali on bi mogao da u najvećem delu zaradi Romi novac za novajlije.

Vreme curi. Sabatini mora brzo da dela. Ideja je da Džeko potpiše u naredna 24 časa.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŽervinjoSerija ASejdu DumbijaRomaprelazni rok 2015Mohamed SalahMatija DestroMančester SitiItalijaEvropaEdin DžekoČelsiBaba RahmanaugzburgAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara