Navijači Intera neka prvo sednu na stolicu: Murinjo stiže na ručak s Marotom!

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.02.19. | 22:32

Kakva vest

Godinama unazad Interovi navijači sanjaju dan kada će se Žoze Murinjo vratiti na stadion Đuzepe Meaca, zavesti red posle gotovo decenijskog haosa u kojem se klub nalazi i voditi Nerazure do novih uspeha, a ova želja bi uskoro izgleda mogla da im bude ispunjena!

U jeku transfer sage nastale zbog neizvesnosti oko prelaska Mareka Hamšika u kineski Dalijan, novinar milanske televizijske kuće TeleLombardija Davide Ruso alarmirao je sve pristalice Intera, ali i celu Italiju sledećom informacijom: Žoze Murinjo stiže na ručak sa generalnim direktorom Bepeom Marotom!

Izabrane vesti

Kako se navodi, Murinjo će u četvrtak biti Marotin gost u jednom renomiranom restoranu, što ukazuje na to da je Posebni ozbiljna varijanta za užarenu klupu Intera! Lučano Spaleti poslednjih nedelja trpi ogroman pritisak zbog loših rezultata u kojem se klub nalazi, pogotovo nakon poraza od davljenika Bolonje. Pojedine informacije iz Italije ukazuju da bi Spaleti mogao da bude otpušten već koliko u nedelju, odnosno odmah posle utakmice sa Parmom, ali nikakvih čvrstih tvrdnji nije bilo. Spaleti jeste obavio razgovore sa Marotom, ali i tada je potvrđeno da aktuelni šef stručnog štaba nije uslovljen da mora da savlada Parmu.

Ne treba podsećati da je Antonio Konte viđen kao prvi kandidat da nasledi Spaletija na klupi Intera, čak je italijanski stručnjak viđen kako se šeta u blizini Interovog sedišta, a Marota je već imao neke preliminarne razgovore s bivšim trenerom Čelsija. Međutim, sada je pitanje da li je Murinjo među glavnim kandidatima, ili se klupska uprava odlučila da opipa puls nekadašnjem stručnjaku.

Žoze Murinjo je arhitekta najvećeg uspeha u istoriji Intera, sa kojim je u sezoni 2009/10 osvojio popularnu Tripletu, odnosno Ligu šampiona, Seriju A i Kup Italije! Otkako je Murinjo otišao tog leta, Inter je u potpunom rasulu. Promenjeno je deset trenera za devet godina, a počelo se od Rafe Beniteza, koga je ubrzo zamenio Leonardo, a kasnije su se ređali Đanpjero Gasperini, Klaudio Ranijeri, Andrea Stramaćoni, Valter Macari, Roberto Manćini, Frank de Bur, Stefano Pioli i od leta 2017. Spaleti, s tim što je Stefano Veki u dva kratka navrata bio prelazna varijanta.

Kakva bi to bila vest za navijače Intera, da se Murinjo vrati...

Foto: Reuters


tagovi

Žoze MurinjoBepe Marota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara