"Publika u Dablinu aplauzom ispraća Pereza sa terena"
"Publika u Dablinu aplauzom ispraća Pereza sa terena"

Navijači znaju zašto! Primio sedam komada, dao ga sam sebi i naterao ceo stadion da ga isprati ovacijama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.10.14. | 13:39

Junak vikenda je Džordan Perez, simpatični golman Gibraltara koji radi kao - vatrogasac

Publika u Dablinu aplauzom ispraća Pereza sa terenaNišta drugo nismo ni očekivali nego da Gibraltar služi malo ozbiljnim reprezentacijama za popravljanje gol-razlike. Tako je posle Poljske i Republika Irska smestila sedam komada u mrežu najnovije selekcije pod kapom UEFA i potvrdila da je njeno učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na nivou amaterizma. Mada, i takvi kakvu su, fudbaleri simpatične države pod patronatom Velike Britanije dobili su ogroman prostor u medijima i kupili navijačka srca poklonika fudbala zbog – golmana!

Perezov šut za 0:5Ime mu je Džordan Perez, u novembru će napuniti 28 godina, a u subotu je na stadionu Aviva u Dablinu ušao u istoriju ove reprezentacije kao strelac prvog gola u takmičarskim mečevima. Doduše, autogola, pošto je nespretnom reakcijiom u 51. minutu susreta kvalifikacione Grupe D smestio loptu u svoju mrežu za 0:5. U narednih pet minuta primio je još dva gola, pa ga je selektor Alen Bula u 60. izveo iz igre.
Razočarani smo rezultatom, ali bilo je i dobrih detalja u našoj igri. Grešili smo, međutim, još učimo. Ovo je bila samo jedna od prepreka na našem putu“, konstatovao je Bula, u kome je Perez i skrivio jedanaesterac.iz kog je Robi Kin kompletirao het-trk.

Izabrane vesti

A publika u Dablinu sažalila se na nesrećnog Pereza i odluku selektora da ga posle sedam primljenih golova izvede iz igre, pa ga je, prilikom napuštanja teren, pozdravila ovacijama! Umesto njega šansu je dobio izvesni Džejmi Roba i u preostalih pola sata sačuvao mrežu. Možda je baš taj detalj uticao da se Perezov klub Linkoln Red Lamps grubo našali na račun svog prvotimca.

„Džordan Perez je čak uspeo da se upiše u strelce. Našalost, bio je to gol za Irsku“, pislao je sinoć na zvaničnom Tviter profilu Linkolna, a ta objava je kasnije obrisana.

SemaforPerez je pre izlaska iz igre imao čak sedam odbrana, što uopšte nije loš učinak za nekog ko je – vatrogasac! Naime, ovaj golman zaposlen je u Gradskoj brigadi Gibraltara, otac Emanuel mu je trener golmana, a zanimljivo je da je Džordan sedam sezona branio za Mančester junajted 62, lokalni klub osnovan po uzoru na slavnog imenjaka sa Old Traforda.

Jedva čekamo da ga vidimo ponovo...

Perezu je posle meča čestitao David Forde golman Irske(FOTO: Action images) 


tagovi

Džordan Perezeuro 2016Euro2016Evropagibraltarmeđunarodni fudbalreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara