""
""

Ne pomaže ni Gudelj, Islanđanin režirao ludi preokret Herenvena u Bredi

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.13. | 20:50

Mladi srpski as postigao gol za vođstvo, ali je Finbogason i pored promašenog penala bio koban za domaći tim

 

Izabrane vesti

Nemanja Gudelj je u prošlom kolu postigao evrogol na gostovanju AZ Alkmaru što je Bredi donelo trijumf od 1:0, a malo je nedostajalo da i danas ponovi iasti uspeh. Ipak, Islanđanin Finbogason mu je ukrao slavu, a Bredi bodove.

Breda je 60 minutza držala fudbalsku lekciju Herenvenu i izgledalo je da pobeda neće da im izmakne. Gudelj je u 49. minutu doneo vođstvo svom timu u ocu Nebojši koji sa klupe predvodi ovaj klub. Srpski vezista je raspalio po lopti sa nekih 20 metara, a golman gostiju jako loše intervenisao i lopta je završila u mreži. Bio je to peti gol u ovoj sezoni za mladog srpskog reprezentativca čime je već za jedan gol nadmašio golgeterski učinak oca i sadašnjeg trenera Nebojše u toku njegove najbolje sezone u Bredi.

Mogla je Breda i pre toga gola, ali i posle da postigne još koji pogodak jer su zaista imali sijaset dobrih prilika, ali su se propisno ispromašivali. Kazna je stigla u finišu meča kada je centralna figura bio najbolji strelac gostiju Finbogason. Islanđanin je prvo u 74. minutu promašio penal, ali je uspeo da se iskupi. U 82. minutu je iskoristio dobro izvođenje aut od strane Kumsa i poravnao rezultat, da bi samo četiri minuta kasnije posle dodavanja Guveleuva doneo potpuni prekoret popularnim Srcima, za koje je ceo meč odigrao Filip Đuričić.

 

EREDIVIZIJA – 25. kolo
Petak:

Vitese – Utreht 2:0 (1:0)
/Havenar 15, Boni 56/

Subota:
Breda – Herenven 1:2 (0:0)
/Gudelj 49 - Finbogason 82, 85/

19.45: Cvole - Viljem II

19.45: PSV – Venlo
20.45: Tvente – Ajaks

Nedelja:
12.30: NEC – Fejenord
14.30: RKC – AZ Alkmar
14.30: Roda – Groningen
16.30: Den Hag - Herakles

 


tagovi

Alfred FinbogasonEredivizijaEvropaFilip ĐuričićHerenvenHolandijaNebojša GudeljNemanja Gudelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara