""
""

Ne vredi ni vulkan Mestalje - Mesi je kralj trilera! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.10.16. | 18:14

Valensija vodila, ali pogotkom Argentinca iz penala Barselona došla do pobede u 92.minutu – 3:2

Mesi, Mesi i Mesi! Mnogo puta rečeno, mnogo puta napisano, ali posle trilera na Mestalji ne možete mnogo toga novog da izmislite. Počeo je drugi minut sudijske nadoknade, Barselona je krenula u jedan od poslednjih napada protiv Valensije. Argentinac je sjajnim pasom pronašao Sureza koga je oborio Abdenur. Penal! I onda igra živaca. Bio je Mesi dovoljno hrabar da uzme loptu, da pogleda u oči velemajstora za odbranu jedanaesteraca Dijega Alvesa i da uz mnogo sreće pogodi. Za konačnih 3:2. Za veliki trijumf Barselone.

Kakav je to triler bio. Barsa je vodila, Valensija okrenula, ali su tačku stavili Mesi i Surarez. Šampion Španije je prvi put slavio na Mestalji još od novembra 2014.godine. Da je bilo drugačije pričalo bi se o tome kako je Čezare Prandeli  napravio sjajan posao i kako je odbegli sin Munir servirao osvetu matičnom klubu iz Katalonije. Nije vredelo. Poslednje sekunde pripale su Mesiju. Ili da se malo našalimo: Konac, delo – Mesi.

Izabrane vesti

Ima sportskih filozofa koji mogu satima da vam pričaju o tome da li je uticaj trenera baš toliki, kolikim ga smatraju pojedini navijači i mediji. O tome se možda i može diskutovati, ali o uticaju Ćezarea Prandelija na igru Valensije – ne može. Nekadašnji selektor Italije od ruiniranih Slepih Miševa bez samopouzdanja napravio je ozbiljan tim. Jako ozbiljan.

Toliko ozbiljan da je ostao sa obe noge na zemlji kada je Lionel Mesi doveo Barselonu u vođstvu. Nije želeo domaćin da stavi glavu na panj i čeka surovu egzekuciju majstora iz Katalonije. Nego je počeo da igra.

Dakle, Mesi je dao 18 gol u Primeri Dijegu Alavesu, ali splet događaja koji je išao na ruku Barseloni počeo je da se menja u nastavku. Hrvat Rakitić je promašio zicer, a samo nekoliko minuta kasnije videli smo malu osvetu odbačenog Barsinog sina. Pogađate u glavnoj ulozi bio je – Munir. Strašnim poluvolejm probušio je Ter Štegena i najavio vratolomeni period igre.

Histerični navijači Valensije još nisu seli na svoja mesta, a Rodrigo je okrenuo rezultat. Za totalnu euforiju, koju je prekinuo Luis Suarez. Valensija je proćerdala mnogo kontri, pre svih Santi Mina. Kažnjena je na brutalan način

 

PRIMERA, DEVETO KOLO

Petak:

Osasuna – Betis 1:2 (0:1)

/Tores 48 – Hoakin 19, Gutieres 90/

Subota:

Espanjol – Eibar 3:3 (0:3)

/Perez 64, Pjati 73, Baptistao 90+2 - Enrih 23, Rejes 27 ag, Kike 44/

Valensija – Barselona 2:2 (0:1)
/Munir 52, Rodrigo 56 – Mesi 22 i 93 pen Suarez 63/

18.30 Sosijedad – Alaveš

20.45 Granada – Hihon

Nedelja:

12.00 Selta – La Korunja

16.15 Sevilja – Atletiko

18.30 Viljareal – Las Palmas

18.30 Malaga – Leganjes

20.45 Real Madrid – Atletik Bilbao


tagovi

ValensijaŠpanijaSanti MinaPrimeraLuis SuarezLionel MesiEvropaĆezare PrandeliArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara