Ne zna se ko je gori: Ponos kao glavni adut

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.11.18. | 09:23

Republika Irska na Severnu Irsku u prijateljskoj utakmici u Dablinu

Prazan hod pred poslednje okršaje u Ligi nacija veliki ostrvski rivali - Republika Irska i Severna Irska - iskoristiće za prijateljsko odmeravanje snaga u Dablinu (20.45). Obe selekcije nalaze se na rubu ispadanja u Diviziju C Lige nacija, pošto sede na začeljima svojih grupa, a ne mogu da se pohvale ni dobrom formom u poslednje vreme.

Izabrane vesti

Irci su, na primer, dobili samo jednu od poslednjih sedam utakmica, dok su njihove ne tako drage komšije slavile na dva od poslednjih isto toliko mečeva. Dakle, ne zna se ko je gori. U Ligi nacija Republika Irska ima samo bod i jedan gol (primljenih pet), dok Severna Irska nema nijedan poen! 

Zato će u nedostatku kvaliteta na obe strane ponos biti glavni adut i motiv i jednima i drugima da nanesu poraz rivalu. Znamo koliki je politički jaz između dve nacije (bez obzira što se ovde radi o fudbalu), a opet je mala prednost na strani Republike Irske čiji je tim sastavljen mahom od premijerligaških fudbalera (Šejn Dafi, Šimus Kolmen...), od kojih će Met Doherti propustiti predstojeća dva reprezentativna susreta.

MOZZART KVOTE
(2,05) Republika Irska (3,00) Severna Irska (3,80)
Početak 20.45

Kako se Severna Irska oslanja uglavnom na igrače iz Čempionšipa, prednost je na strani domaćina, mada se ne treba zaletati s kecom, jer Irska ni sa čim do sada nije pokazala da ima kvalitet dostojan fudbala na vrhunskom nivou. Sigurnije je odigrati neku od kombinacija s dvoznakom, recimo 1X&0-3, jer, kao što rekosmo, biće tvrdo.

Foto: Reuters


tagovi

reprezentacija Severne Irskereprezentacija IrskePrijateljske utakmicesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara