"Navijači Radničkog"
"Navijači Radničkog"

Neće nam biti bolje sve dok klubovi budu dozvoljavali da im navijači zavode red

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.12.14. | 21:01

Posle napada na fudbalere Radničkog, sindikat „Nezavisnost“ uputio jednokratnu novčanu pomoć Kragujevčanima u iznosu od po 20.000 dinara

Navijači RadničkogSindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ (SPFN) osudio je nemile incidente na stadionu kragujevačkog Radničkog i pozvao nadležne organe da hitno i bez odlaganja preduzmu sve potrebne pravne i faktičke radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti učesnika događaja.

U sredu je grupa huligana usla u svlačionicu i zapretila igračima Radničkog da će ih pretući ukoliko ne prekinu započeti štrajk zbog neisplaćenih zarada, a tom prilikom prvotimac Vuk Sotirović udaren je u lice.
Dokle god klubovi budu dozvoljavali da im navijači i treća lica zavode red, a država i njeni nadležni organi ne stanu na put ovakvom bezakonju i huliganizmu, dokle god se od strane kluba budu otvoreno kršila prava i obaveze iz zaključenih ugovora sa igračima, stanje u našem fudbalu neće se popraviti i nama će se dešavati isti scenario koji gledamo godinama unazad“, navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Izabrane vesti

Dodaje se da je SPFN odlučio da o ovim događajima hitno obavesti relevantne međunarodne fudbalske organizacije i, u skladu s tim, pozdravio je reakciju Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superlige, koji su javno osudili napad na fudbalere Radničkog iz Kragujevca.

Osim toga, Sindikat „Nezavisnost“ je odlučio da svojim članovima, igračima Radničkog, pruži jednokratnu i nepovratnu novčanu pomoć u iznosu od po 20.000 dinara, imajući u vidu njihovu tešku finansijsku situaciju i neizmirene obaveze po osnovu profesionalnih ugovora i stanarina.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Radnički Kragujevacsindikat NezavisnostSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara