"Detalj sa meča protiv Dinama iz Moskve"
"Detalj sa meča protiv Dinama iz Moskve"

'Neće se niko naigrati protiv OFK Beograda'

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.02.13. | 11:05

Evropske ambicije Romantičara

 

Detalj sa meča protiv Dinama iz MoskveU srpskom fudbalu pravi je raritet da jedna ekipa, posebno ako se ne zove Partizan ili Crvena zvezda, sklopi celu sezonu sa gotovo nepromenjenim igračkim kadrom, ali uprava OFK Beograda uspela je u tome, pa posle sjajnog jesenjeg finiša u Superligi proleće dočekuje u tek blago okrnjenom sastavu.

Izabrane vesti

Milan Rodić je otišao ni manje ni više nego u Zenit, dok je Dragan Bogavac, nažalost, pokidao tetivu zbog čega postoji bojazan da je za njega sezona završena.
“Mnogo nas je poremetila povreda Bogavca, ali sem toga sve ide po planu. Glavni cilj nam je bio sa sačuvamo tim, jer samo tako možemo da nastavimo sa partijama sa kraja jesenjeg dela sezone. A nisam siguran da može bolje u odnosu na to. Tvrdim da se niko neće naigrati protiv OFK Beograda“, optimista je sportski direktor OFK Beograda Zoran Lončar sa kojim je izveštač MOZZART Sporta razgovarao posle ohrabrujuće pobede nad moskovskim Dinamom.

Rodićev odlazak bio je očekivan, pa su alternative odavno pripremljene – Miloš Mijić i Dušan Punoševac.
“Neće tu biti problema, jer uvek projektujemo koji će igrači u inostranstvo, pa se sve zamene spremaju šest do 12 meseci unapred. OFK Beograd ima viziju. Iza ovog tima postoji 12 ili 13 izuzetno mladih igrača, koji če za otprilike dve godine činiti okosnicu tima i klubu doneti neku stabilnost. Mislim da bi čak mogli da i u Evropi odigraju nešto značajno, jer je pred njima izuzetna budućnost“, tvrdi Lončar.

Predsednik Upravnog odbora Romantičara Zvezdan Terzić takođe je uveren u bolje sutra.
“Mi smo jedini klub u Srbiji kome niko ne pomaže, sve moramo sami da stvorimo, pa moramo i da budemo tržišno orijentisani. Odlazak Rodića u Sankt Peterburg je potvrda dobrog rada, jer je Zenit mogao da se odluči i za beka brazilske ili agrentinske reprezentacije obzirom da je dobro poznato da im novac ne predstavlja problem. Isto tako, vreme prosečnih fudbalera u OFK Beogradu je iza nas. Nama su potrebni igrači koji nemaju limit“, ističe Terzić.

Dodaje i da se na Karaburmi i te kako radi na osvajanju prvog trofeja u Kupu posle tačno 47 godina, ali da je prevashodni cilj izboriti mesto na evropskoj sceni. Plan je i da Omladinski stadion do tada dobije nove stolice, sanirane tribine, reflektore, veću VIP ložu...

Preduslov je, naravno, da pravni tim Romantičara premosti jednu veliku otežavajuću okolnost, odnosno činjenicu da stadion nije u vlasništvu kluba što značajno otežava dobijanje svih papira.

(FOTO: fcdynamo.ru)


tagovi

Antalija 2013OFK BeogradSrbijaSuperligaZoran LončarZvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara