"Dragan Džajić"
"Dragan Džajić"

Nećemo dozvoliti da igrači vode Zvezdu!

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.12.13. | 20:00

Ističe predsednik Dragan Džajić, uveren da više neće biti istupa u javnosti

Dragan DžajićPožar je ugašen smenom Zorana Stojadinovića, ali je u zvezdaškoj javnosti ostao gorak ukus zbog načina na koji je "izgurana" ostavka sportskog direktora.  Ne toliko zbog odlaska jednog od vodećih ljudi u sportskom sektoru koliko zbog toga što je ekipa, kao retko gde, iznela u javnost sav prljav veš. Predsednik Dragan Džajić uverava da se takve stvari više neće ponavljati.
"Ma nema teorije", decidan je prvi čovek Zvezde u razgovoru sa novinarima beogradskih redakcija među kojima je bio i izveštač MOZZART Sporta.
"Neće više biti istupanja. Sigurni smo u to i zato sada i nismo kažnjavali igrače, jer verujemo da je opomena dovoljna. Ali, naravno da ne smemo da dozvolimo da igrači vode klub. Oni imaju pravo da izraze svoje nezadovoljstvo, ali klub odlučuje o tome šta i kako".

Ovaj put, doduše, klub i nije imao previše izbora, jer su maltene svi iskusniji igrači digli glas protiv Stojadinovića.
"Nastavak saradnje bi bio vrlo težak, jer Zoran nije uspostavio pravi odnos sa ekipom što je bio najveći problem. Igrači su ti koji istrčavaju na teren, a oni su imali veliki otpor prema njemu, iako je Stojadinović uradio i dobrih stvari".

Izabrane vesti

U toj debati, međutim, i nastaje polemika, jer se u Crvenoj zvezdi učinak članova uprave uglavnom i ocenjuje po tome ko je koga doveo.
"Tako ne sme da bude i to je bio veliki minus. Igrače je dovela Zvezda. Sve smo to mi. Sve je to Crvena zvezda. Svako drugačije razmišljanje nije normalno".

Bilo kako, odlazak Stojadinovića je već prošlost za Crvenu zvezdu, a zimski prelazni rok budućnost. Prema prvim informacijama glavnu reč u tom segmentu vodiće upravo Džajić, ali to ne znači da će Zvezda dugo funkcionisati bez sportskog direktora.
"Ne žurim, ali insistiram na tome da imamo sportskog direktora. Kao što i ne bežim od toga da ovaj put ja vodim posao i pomognem klubu na taj način".

Navijači se, ipak, pribojavaju i da će i Džajiću, kao što je bio slučaj i sa Stojadinovićem, biti vezane ruke i onemogućeno da radi potpuno samostalno. Pribojavaju se da će potpredsednici Slaviša Kokeza i Ivica Tončev umešati svoje prste, iako bi nominalno oni trebalo da se bave isključivo finansijama. Praksa je pokazala da se nisu baš ograničavali samo na svoj sektor.
"Evo, i ja čekam taj novac. Radimo na tome, bilo je nekih nesporazuma, ali nastojimo da obezbedimo novac do Nove godine. Situacija je takva, svi to znaju".

U svlačionici pred početak sezoneZnaju i igrači, ali se teško uzdržavaju, pa je već uveliko u medijima rasplamsana debata o tome ko je zadovoljan, a ko ne. Mnogi mladi igrači, Vukan Savićević i Stefan Mihajlović pre svih, iskakali su iz šablona javno traživši veću minutažu što se ranije nije događalo u Ljutice Bogdana.
"Teško prihvataju konkurenciju, ali neću ja s njima o tome da razgovaram. Svakome sam rekao da ne očekuju od mene da ih guram u tim. Ne treba mi to, bre, da opet svi pričaju Džaja uzeo svu vlast. A igrač Zvezde mora da ima konkurenciju, pa neka trener odluči ko će da igra... Sad se priča da će Mihajlović na pozajmicu, a ja nisam o tome govorio. Ne znam koliku će minutažu imati, ali ja sam za produžetak ugovora s njim".

U fokusu su i neki drugi igrači. Recimo Abiola Dauda, koji je u startu okarakterisan kao "Stojadinovićev igrač".
"Treba nam Dauda. Nametnuo se i bitan je za ekipu. Teško egzistiramo, ali nam više od svega treba titula. Moramo sutra da pred publiku izađemo s nekim timom, njih ne zanima imaš li pare ili ne".

Nije, međutim, Dauda jedini o čijem se statusa danima priča. I Filip Kasalica je punio novinske stupce.
"Fenomenalan igrač i to iskreno mislim. Problem je minutaža. I pita ga trener: Je l’ si igrao derbi? Jesi. Je l’ si se povredio? Jesam. Je l’ si propustio 17 treninga? Pa kako onda što ne igraš?! Izuzetan je potencijal, ali trener mora da bude pravičan i pusti da igraju oni koji su u najboljoj formi. Ima tu još igrača. Bio mi je u kancelariji Luka Milunović. A on već tri meseca svako malo trči krugove s uvijenim kolenom. Pa kako da igra?! Razumem igrače, ali moraju i onu da razumeju da je ovo Crvena zvezda", jasan je Dragan Džajić.

(FOTO: Star Sport, MN Press)


tagovi

Abiola DaudaFK Crvena zvezdaDragan DžajićFilip KasalicaLuka MilunovićSrbijaStefan MihajlovićSuperligaZoran Stojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara