"Lome se koplja između Marselina i Zole"
"Lome se koplja između Marselina i Zole"

Nedelja je dan D za Inter! Kinezi postavljaju trenera - lome se između Zole i Marselina

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.16. | 11:59

„Duša Intera“ lobira za Italijana, Mundo Deportivo tvrdi da će Španac biti postavljen koliko večeras

Lome se koplja između Marselina i Zole

Otkako je postalo jasno da se Franku de Buru bliži kraj u Interu su proradile četiri struje koje iznele preko deset predloga za ime novog trenera. 

Izabrane vesti

Razmatrali su se mnogi, od Leonarda do Dijega Simonea, svoje mišljenje izneli su poznati agent Kija Jorabhijan, legendarni predsednik Masimo Morati, aktuelni prvi čovek kluba Erik Tohir, ali na kraju biće onako kako Kinezi kažu. A oni se još lome između Marselina Garsije Torala i Đanfranka Zole. Dakle, između dvojice trenera o čijim se kvalitetima analiza pravila tek na kraju. 

Imali su prebogati kineski investitori sluha za sve predloge i savete, ali na kraju je odlučeno da se spisak svede samo na dva imena. U užoj konkurenciji bio je i Stefano Pijoli, ali je otpao pošto nije ostavio toliko jak utisak kao Zola i Marselino.

Vodeći ljudi Suning Grupe večerali su u petak uveče sa nekadašnjim trenerom Viljareala, ali je u subotu popodne obavljen i razgovor sa nekadašnjim italijanskim asom.

Mada su, na papiru, zasad šanse „50-50%“, analitičar italijanskog Skaja Masimo Marijanela otkriva ko zapravo ima veće šanse u ovom dvoboju.
„Suning traži trenera sa jakim profilom, koji je poznat u svetu. 'Duša Intera' želi Zolu, jer će povezati redove u oba polja. Razgovarao sam sa njim preko telefona i rekao mi je da Kinezi žele njega“, kaže Marijaneli.

Prema njegovim rečima Zola ima više aduta u rukavu u ovom trenutku, iako Mundo Deportivo tvrdi da će Marselino biti postavljen za novog trenera Interea već večeras.
„U svim klubovima gde je dosad radio Zola je bio obožavan od strane igrača. Terao ih je da igraju dobar fudbal. On se pokazao i kao dobar trener u kritičnim situacijama, što je trenutno slučaj u Interu. Bio je kao 'lepak' koji je držao ceo tim na okupu“, podseća Marijaneli.

Ali, Marselino je više postigao kao trener. Najviše tokom rada u Viljarealu. Problem je što nikada nije radio izvan Španije, pa je i jezička barijera donekle kao kamen spoticanja. 

Rai Sport takođe tvrdi da će Marselino čekati Interovu odluku još danas, ali da neće biti na tribinama tokom večerašnje utakmice protiv Krotonea. 

Sve će biti jasno koliko za 24 časa. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Đanfranko ZolaEvropaInterItalijaMarselino Garsija ToralSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara