Nedović tragičar, Van Rosom heroj! Pobeda za infarkt, možda i za Evroligu... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.04.18. | 21:04

Valensija trojkom dva sekunda pre kraja srušila Unikahu

Nije ovo bio običan meč. Da je Unikaha večeras savladala Valensiju u gostima, prišla bi joj samo na pobedu zaostatka u borbi za četvrto mesto i prednost domaćeg parketa. Što u perspektivi može da donese i plasman u Evroligu...

I bila je Unikaha jako blizu možda i najvažnijeg trijumfa u sezoni. Imala je dva poena prednosti dva sekunda pre kraja, a onda je Sem van Rosom pogodio trojku koja bi mogla da bude ključna za celu Valensijinu sezonu.

Izabrane vesti

Unikaha je odlično otvorila meč, bila preciznija u napadu i disciplinovanija u odbrani. Dijaz i Milsoavljević su pogađali sa distance, razigrao se Mekolum i gosti su poveli sa 10 razlike sredinom druge četvrtine utišavši vatreni ambijent na tribinama La Fontete.

Serijom 14:4 na poečtku drugog poluvremena, Valensija je raspalila domaće navijače i preokrenula na 54:48 pogotkom Vila Tomasa.  Međutim, Salin je sa dve vezane trojke u poslednjoj četvrtini vratio rezultat u egal 59:59. Odgovorila je Valensija preko Van Rosoma i Dubljevića i došla do 10 poena razlike četiri minuta pre kraja.

Ali opet nije bilo gotovo!

Nedović je preuzeo punu odgovornost u napadu Unikahe, počeo da pogađa i da topi prednost domaćih. Na minut i po kraja, Unikaha je prišla od samo poen zaostatka. Onda Vačinski pogađa trojku za vođstvo, Van Rosom promašuje, a Nedović ima šut za pet razlike i pobedu. Promašio je Srbin trojku, lopta je dva sekunda pre kraja došla do Van Rosoma koji je pogodio za tri poena i pobedu. Završnica za infarkt u La Fonteti i za veliko slavlje domaće publike.

Čini se da je Valensija ovom pobedom obezbedila plasman među četiri najbolja i prednost domaćeg parketa na startu plej-ofa...  

Van Rosom je sa 17 poena i šutem za tri poena 5/8 bio aposlutni junak Valensijine pobede. Dubljević je dodao 14 poena. Nedović je za Unikahu dao 18 poena, ali je iz igre šutriao 5/12 (1/5 za tri), dok je Milosavljević ubacio sedam poena. 

ACB LIGA

Subota

Obradoiro - Estudijantes 112:116
Tenerife - Fuenlabrada 83:75

Nedelja

Barselona - Gipuzkoa 89:74
Bilbao - Andora 72:82
Mursija - Saragosa 84:73
Betis - Gran Kanarija 76:77
San Pablo Burgos - Huventud 79:80

Valensija - Unikaha 74:73 
/Van Rosom 17 - Nedović 18, Milosavljević 7/

(FOTO: MN Press)


tagovi

Sem Van RosomNemanja Nedović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara