"Džekson Martinez"
"Džekson Martinez"

Neizvesna sudbina Džeksona Martineza: Čolo ga precrtao, odbijeno Totenhemovih 30.000.000, Fifina kazna otežava odluku

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.01.16. | 09:44

Rastanak i dalje moguć, još tri ozbiljne premijerligaške ekipe merkaju sa strane

Džekson MartinezJedna od misterija prelaznog roka. Posebno zato što Atletiko retko, skoro nikad, ne maši sa golgeterima. Džekson Martinez, međutim, ne "miriše" na ogroman profit kakav su prethodno donosili Fernando Tores, Serhio Aguero, Radamel Falkao, Dijego Kosta... Samo dva prvenstvena gola od igrača plaćenog čak 35.000.000 evra? Premalo. Ali to ne znači da je Evropa zaboravila šta je Kolumbijac radio u dresu Porta. Otud u današnjem izdanju madridske Marke ekskluzivna vest - Totenhem je ponudio 30.000.000 evra za 29-godišnjeg golgetera!

Ponuda je, tvrdi Marka, konkretna. Štaviše, toliko su Pevci navodno zagrizli da Hariju Kejnu dovedu pravog partnera da su zaobišli i sve menadžere i posrednike i direktno kontaktirali s crveno-belim madridskim klubom. Ali Atletiko je odgovorio odrečno. Donekle logično, jer je pre samo šest meseci za istog igrača platio 35.000.000 evra što Martineza čini drugim najskupljim igračem u istoriji kluba sa reke Manzanares.

Izabrane vesti

Marka, ipak, ne isključuje mogućnost rastanka, jer Martinez nije prvi izbor Dijega Simeonea u napadu. Nije uspeo da se uklopi u sistem kao prethodnik Mario Mandžukić. Izlgeda da je Simeone izgubio strpljenje, a situaciju sa strane navodno merkaju Arsenal, Lester i Mančester Siti. Preduslov se zna - barem 35.000.000 na računu Atletika. Profita jasno neće biti, ali ne mora da bude ni minusa. Uostalom, s obzirom na suspenziju Fife i zabranu registracije novih igrača Jorgandžijama bi možda bilo i pametnije da se strpe.

Bez obzira na to što je Antoan Grizman nedodirljiv, a Lusijano Vijeto sada već po navici njegov partner u navali. Džeksonu ostaju manje bitne utakmice. Kao ona sutrašnja protiv Selte u Vigu u četvrtfinalu Kupa kralja kada će Martinez verovatno dobiti šansu od prvog minuta. Možda nekim golom privuče još neki klub. Ako ne ode do kraja januara teško da će ga Atletiko pustiti na leto kada ne bude mogao da mu dovede zamenu. 

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016ŠpanijaPrimeraEvropaDžekson MartinezAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara