""
""

Nejmar režirao preokret Brazila, Peruanci se uzalud nadali senzaciji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.06.15. | 08:40

Fudbaler Barselone golom i asistencijom poveo Karioke ka trijumfu na startu Kopa Amerike u Čileu

Nejmar je kralj Brazila. Fudbalska selekcija Karioka zahvaljujući raspoloženom kapitenu provukla se kroz iglene uši i pobedila Peru sa 2:1 u utakmici prvog kola C grupe Kopa Amerike u Čileu.

Izabrane vesti

Jedan od najboljih fudbalera na svetu dao je prvi i namestio drugi gol za Brazil koji je pružio slabu partiju i selektor Karlos Dunga svakako će imati šta da kaže igračima.

Karioke su morale da jure rezultat na utakmici odigranoj na stadionu Herman Beker u Temuku, pošto je je Kristijan Kueva već u trećem minutu doveo Peruance do prednosti.

Tada je stvari u svoje ruke uzeo Nejmar, rešen da se ne dozvoli da se Brazilci obrukaju već na startu kontinentalnog šampionata. Fudbaler Barselone je u petom minutu postigao izjednačujući gol, a iako su na sve načine pokušavali da povredu, Brazilci su tek u samom finišu meča došli do trijumfa.

Igrao se drugi minut sudijske nadoknade kada je Nejmar kao rukom pronašao fudbalera Šahtjora Daglasa Kostu kojem nije bilo teško da sa nekoliko metara pogodi mrežu.

Ovo je reprezentaciji Brazila bila 11. uzastopna pobeda, a uspešnu seriju započela je posle prošlogodišnjeg Mundijala u Brazilu.
“Ovo je veoma teško takmičenje. Nama je najvažnije da smo zabeležili pobedu“, rekao je Nejmar posle utakmice.

Mladom asu gol protiv Perua bio je 44. u dresu Brazila, a do tog broja došao je sa 23 godine, što je godinu dana ranije nego kada je to učinio legendarni Pele.
“Hoću da nastavim da obaram rekorde golovima, asistencijama i svim onim što pomaže timu“, naveo je Nejmar.

U prvoj utakmici ove grupe selekcije Venecuele napravila je iznenađenje i savladala Kolumbiju sa 1:0.

(FOTO: Action Images)


tagovi

PeruNejmarmeđunarodni fudbalKristijan Kuevakopa amerika2015Daglas KostaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara