Nemanja Čović između Đorđevića i Docića iz Čukaričkog
Nemanja Čović između Đorđevića i Docića iz Čukaričkog

Neko je morao da plati za sve promašaje: Proradio Proleter, Zemunci ispraćeni pokerom golova

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.09.18. | 16:53

Vojvodina minimalcem savladala Spartak u Kuli

Suša, pa eksoplozija. Nikog nije pobedio Proleter šest kola, a onda je u Novi Sad došao Zemun i proveo se kao bos po trnju, pošto ga je debitant u Superligi počistio sa terena stadiona „Karađorđe“ – 4:1.

Ekipa trenera Dragana Radojičića je u dosadašnjegm toku prvenstva kuburila sa realizacijom, na pojedinim susretima nije imala sreće, a pre ili kasnije neko je morao za to da plati. Ispostavilo se da su Gornjovarošani kao poručeni stigli u Srpsku Atinu, gde je domaćin još u prvom poluvremenu osigurao pobedu. Prvu posle 6. avgusta i gostovanja Spartaku u Kuli.

Izabrane vesti

Za tri boda najzaslužiji je Nemanja Čović, dvostruki asistent (za drugi i treći gol), čime je podebaljao učinak u dosadašnjem toku sezone, jer na kontu ima dva pogotka, a sa ova dva proigravanja i tri asistencije. Najpre za Srđana Vujakliju, potom i Stefana Čolovića, koji su se nadovezali na inicijalnu prednost u režiji Ognjena Krasića. Taj uragan u razmaku od 25 minuta poptuno je ošamutio goste iz Zemuna, sposobne da uzvrate tek sredinom nastavka preko rezerviste Dušana Savića, ali je tačku, ipak, stavio Aleksandar Andrejević u završnici.

U drugom susretu popodnevnog programa desetog superligaškog kola Vojvodina je u finišu meča u Kuli stigla do minimalca protiv Spartaka. Odluka je pala pet minuta pre kraja kad je Lazar Arsić izveio korner, lopta na petercu pala pred nogu Damjana Gojkova, a mladi ofanzivac, letos angažovan iz Crvene zvezde, superligšakim prvencem doneo timu Dragana Okuke drugu uzastopnu vezanu prvenstvenu pobedu.

Na taj način Subotičani su kažnjeni za promašaje, iaako su bili nešto konkretniji, imali nekoliko izglednih situacija, međutim, golman Emil Rockov je autoritativno odbio pokušaje Denkovića, Čečariča i Glavčića. Posledica: treći uzastopni poraz Plavih golovova u trci za bodove i pokazatelj da će ovaj tim teško ponovo do plej-ofa, jer je trenutno na pretposlednjem mestu na tabeli.

SRBIJA 1 - 10. kolo

Subota
Crvena zvezda - Mladost Lučani 2:1 (0:0)
/Kafu 51. penal, Jovičić 67 - Jevremović 65/

Nedelja

 

Proleter Novi Sad - Zemun 4:1 (3:0)
/Krasić 11, Vujaklija 13, Čolović 36, Andrejević 81 – Savić 67/

Spartak Subotica – Vojvodina 0:1 (0:0)
/Gojkov 85/
19.00: (1,70) Bačka (3,40) Rad (5,00)
19.00: (2,00) Dinamo Vranje (3,20) Mačva (3,70)
19.00: (1,60) Voždovac (3,50) Radnik Surdulica (5,90)
19.00: (2,60) Napredak (3,00) Čukarički (2,75)
19.00: (5,00) Radnički Niš (3,45) Partizan (1,70)

*Kvote su podložne promenama

TABELA:

FOTO: Star sport


tagovi

Ognjen KrasićDamjan GojkovNemanja Čović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara