"Ozbiljna lova na Dragau"
"Ozbiljna lova na Dragau"

Nema krize za Porto: TV prava otišla za pola milijarde evra!

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.12.15. | 13:10

Zmajevi poptisali najunosniji ugovor u istoriji portugalskog sporta

Ozbiljna lova na Dragau

Porto je obezbedio finansijsku budućnost i to tako što je prodao televizijska prava za prenose utakmica koje igra kao domaćin u nacionalnom šampionatu portugalskom Telekomu za rekordnih 457.500.000 evra!

Izabrane vesti

Na konferenciji za medije održanoj u Lisabonu, obelodanjeno je da će ugovor početi da teče od 1. jula 2018. godine i da će trajati u narednih deset godina. Radi se o najunoisnijem sporazumu u istoriji portugalskog sporta, koji je istovremeno nadmašio i ugovor koji Benfika ima sa komapnijom NOS, a koji iznosi 400.000.000 evra za deset godina.

Sporazum koji je Porto potpisao sa moćnom kompanijom podrazumeva i preraspodelu zarade od prodaje marketinških sredstava, kao i pravo kompanije da već od 1. januara 2016. počne sa re-emitovanjem programa Portove klupske televizije koje će trajati na 12 i po godina.    

Ovaj sporazum ne važi za mečeve Porta na strani, kao ni za UEFA takmičenja, ali je i ovako jasno da je nekadašnji šampion Evrope iz 1987. i 2004. godine zaokružio danas finansijsku konstrukciju i sada može komotno da se posveti daljem razvoju na globalnom nivou.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

TV pravaPortugalPortoBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara