"ko će u Rusiju?"
"ko će u Rusiju?"

NEMA SPAVANJA: Zemljotres udara u 01.30! Brazilci bi da se sklone Čileu, samo da Mesi ode u penziju! Šta kažu kvote - ko ide u Rusiju?

Vreme čitanja: 5min | uto. 10.10.17. | 17:11

Vise i Čile, Kolumbija... Osećate li žmarce? I šta mislite ko ide dalje?

ko će u Rusiju?Samo Brazil mirno spava. Ostatak Južne Amerike drma groznica. Nigde na ovoj planeti kvalifikacije za Svetsko prvenstvo nisu tako napete kao u njenoj CONMEBOL ispostavi. Nema grupa, nema popusta. Ako je neko i ispao, živi za to da komšiji upropasti ne dan, nego godinu. Otud se u Brazilu ovih dana širi jasna poruka... “Entrega Brasil“. Pustite ih. Pustite Čileance da pobede u Sao Paulo. Samo da Argentinci, prvi put posle 1970. godine, ne odu na Mundijal.

Tada ih je izbacio Peru, sada se dobar deo argentinskih neprijatelja nada da će Ekvador, uprkos crnoj seriji od pet poraza, poslati Lea Mesija u penziju. Već je to uradio jednom, posle poraza od Čilea u finalu Kopa Amerike, ali tada su Gaučosi uspeli da ga ubede da ostane i izbavi naciju nekakvim velikim uspehom  na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Izabrane vesti

Umesto toga, problemi u igri Argentine samo su metastazirali.

Samo u ovim kvalifikacijama Gaučose su vodila trojica selektora (Herardo Martino, Edgardo Bauza i sada Horhe Sampaoli) i niko od njih nije uspeo da, barem po individualnom kvalitetu, nesumnjivo jedan od TOP 5 timova planete pretvori u tim koji zaista igra fudbal.
Sve što je moglo da krene po zlu otišlo je dođavola. Sve što smo mogli da uradimo loše uradili smo očajno“, napisao je novinar Pablo Vinjone u kolumni u La Nasionu.

MOZZART KVOTE
Argentina ide na Mundijal - 1,33

Ugledni Ole navodi da bi utakmica na nadmorskoj visini od 2.850 kilometara u Kitu, u kome je Argentina samo sada već davne 2001. godine, možda i poslednji čin u predstavi Argentina protiv Mesija. Jer otkako se možda i najbolji fudbaler današanjice pojavio na velikoj sceni navijači u zemlji tanga nisu se nagledali fudbalskog plesa. Dijega Maradonu su proglasili za božanstvo, Mesija čini se ne vole koliko i Evropljani. Jer Mesi im nije doneo titule, pa mnogi sada maliciozno komentarišu da je on i upropastio inače sjajnu generaciju, iako je više nego jasno da je to veoma površno razmišljanje. Jasno je međutim da Mesi i Argentinci nikada nisu "kliknuli" u pravoj meri.

svi gledaju u Mesija

I sada gostovanje kod Ekvadora. Pobeda bi verovatno značila osvajanje jednog od prva četiri mesta na tabeli južnoameričkih kvalifikacija i direktan plasman u Rusiju. Ni pobeda ne bi bila dovoljna ako Čile slavi u Sao Paulu, a Kolumbija u Peruu. Ne bi vredela pobeda ni ako Peru savlada Kolumbiju sa gol razlikom većom od one kojom bi Argentina pobedila Ekvador.

Remi? Može, ali uz nekoliko preduslova:
- Pobedu Brazila nad Čileom sa dva ili više golova razlike;
- Pobedu Kolumbije nad Peruom ili pobedu Perua nad Kolumbijom sa dva ili više golova razlike;
- Paragvaj ne sme da pobedi u Venecueli.

Remi je dovoljan za baraž ako se ispune dva od tri uslova:
- Paragvaj ne pobedi u Venecueli;
- Kolumbija savlada Peru ili Peru pobedi Kolumbiju sa dva i više golova razlike;
- Čile izgubi u Brazilu sa dva ili više golova razlike.

Teoretski, i poraz igra, ali samo ako se poklope dva uslova:
- Da Paragvaj ne nadigra Venecuelu kod kuće;
- Da Kolumbija savlada Peru sa većom gol razlikom od one kojom bi Ekvador pobedio Argentinu.

OSTALI

navijači Kolumbije

Kakva je situacija što se tiče ostalih?

Brazil je siguran, manje više i Urugvaj, jer mu je potrebno samo da u sudaru sa Bolivojom - koja je izgubila svih osam gostovanja u ovim kvalifikacijama - osvoji bod i na Sentenariju proslavi odlazak u Rusiju ne razmišljajući o ostalim rezultatima. Verovatno su sigurni i ako izgube, jer Peru i Argentina imaju gol razliku +1, a Urusi +10. Dakle, morao bi to da bude ubedljiv poraz Urugvaja i ubedljiva pobeda Argentine. A i tako bi Urugaj u baraž. Luis Suarez i drugovi nemaju razloga da brinu.

Čile i Kolumbija sa pobedama sigurno idu direktno na Mundijal. Kolumbiji bi i remi bio dovoljan ako Argentina ne pobedi u Ekvadoru, a Paragvaj ne uništi Vencuelu i nadoknadi trenutnih sedam pogodaka minusa u gol razlici. Ako još i Čile savlada Brazil, nema ni baraža. Ako se poklope samo dva od ta tri preduslova sledi baraž protiv Novog Zelanda. Čile u identičnoj situaciji. S tim da je dao više golova od Kolumbije, pa u slučaju “ikseva“ i jednih i drugih ima prednost, jer su i u međusobnim duelima upisana dva remija.

MOZZART KVOTE
Kolumbija ide na Mundijal - 1,45
Čile ide na Mundijal - 1,90

Peruu bi pobeda donela sigurno mesto bar u baražu, a možda i direktan plasman ako savlada Kolumbiju sa ubedljivijom gol razlikom od one kojom bi Argentina mogla da savlada Ekvador. Ako Argentina ne slavi - eto Peruanaca u Rusiji. Možda bi i poraz bio dovoljan za baraž ako izgube i Argentina i Paragvaj. Bod bi mogao da završi posao i za direktan plasman ako Čile izgubi u Brazilu sa više od gola razlike, a Argentina i Paragvaj ne pobede.

MOZZART KVOTE
Peru ide na Mundijal -  2,30

Na kraju, Paragvaju samo pobeda igra. Teoretski, ako Peru i Argentina ne pobede, a Čile izgubi u Brazilu, igra mu pobeda i za direktan plasman u Rusiju. Moguće je. U baraž mogu i ako izgube samo dva od tri direktna rivala.

MOZZART KVOTE
Paragvaj ide na Mundijal - 2,20

Dakle, namestite fotelju, kupite pivo i grickalice i posadite se ispred TV ekreana. Na programima TV Arene uživo ćete moći da pratite utakmice Brazil - Čile (Arena 1), Urugvaj - Bolivija (Arena 2), sigurno najzanimljviji meč Ekvador - Argentina (Arena 3), te Peru - Kolumbija (Arena 4).

A u MOZZART kladionicama možete i da odigrate ko ide dalje. Naši odsteri kažu da Argentina, uprkos nezavidnom položaju, imaju sasvim dobre šanse da se domognu Mundijala, pa je kvota na njihov odlazak u Rusiju 1,33. Uspeh Kolumbije plaća se kvotom 1,45, Čile vredi 1,90, Paragvaj 2,20, a Peru 2,30.

Važna napomena: ove kvote važe i ako se neko od ovih pet timova domogne Svetskog prvenstva i preko baraža protiv Novog Zelanda. Bitno je samo da odu u Rusiju.

KVALIFIKACIJE ZA SP (JUŽNA AMERIKA) - 18. KOLO:

01.30: (1,80) Brazil (3,60) Čile (4,60)
01.30: (9,50) Ekvador (4,90) Argentina (1,35)
01.30: (1,30) Paragvaj (5,50) Venecuela (10,0)
01.30: (2,65) Peru (3,10) Kolumbija (2,80)
01.30: (1,10) Urugvaj (10,0) Bolivija (23,0)

KVOTE ZA PLASMAN NA SVETSKO PRVENSTVO

Argentina ide na Mundijal - 1,33
Kolumbija ide na Mundijal - 1,45
Čile ide na Mundijal - 1,90
Paragvaj ide na Mundijal - 2,20
Peru ide na Mundijal -  2,30

(FOTO: Action Images)

 

 


tagovi

Argentinabet infoČileEkvadorJužna AmerikaKolumbijaPerureprezentativni fudbalsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara