"Večeras se očekuju slične fotografije"
"Večeras se očekuju slične fotografije"

Nema zime za Milionere – sve je spremno za žurku Žutog zida (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.03.14. | 14:28

Borusija protiv Zenita igra jubilarnu 200. utakmicu u Evropi, a ni najveći optimisti u ruskom timu ne veruju u senzaciju u Dortmundu

Večeras se očekuju slične fotografijeU Dortmundu to niko neće reći javno, ali pobeda od 4:2 iz prvog susreta sa Zenitom u osmini finala Lige šampiona jasno govori da se već zna ko će među osam najboljih na Starom kontinentu. Ne zbog toga što preokreti nisu toliko česti u svetu fudbala, već zbog toga što je susret na stadionu Petrovski ogolio sve mane u igri ruskog viceprvaka i pokazao da je Borusija Jirgena Klopa miljama ispred.

"Nemoguća misija" nikad bolje nije pristajala nekom timu kao sada Zenitu, koji bi morao da pred nema sumnje do poslednjeg mesta ispunjeneog Signal Iduna parka (i dalje poznatijeg pod bivšim imenom Vestfalen) postigne makar tri gola da bi imao uopšte čemu da se nada.

Izabrane vesti

Stoga i ne čude reči Sergeja Semaka, koji je dobio nezahvalan zadatak da ugasi požar posle odlaska Lućana Spaletija iz Sankt Peterburga. Sasvim očekivanog s obzirom na to da Zenit u 2014. godini još ne zna za pobedu.
"Fudbal i volimo zato što je u njemu sve moguće, ali moramo da budemo iskreni i priznamo da su nam šanse vrlo mršave", svestan je Semak planine uz koju treba da se popne.

Utisak je da o senzacionalnom iznenađenju i ne razmišlja, već samo o tome kako da ne dozvoli novu sramotu Zenita.
"Igramo protiv jedne od najboljih ekipa na svetu i ključno je da se predstavimo u dobrom svetlu. Možemo mnogo da naučimo od naših domaćina. Između ostalog i mnogo toga o timskom duhu, koji nas nije krasio u proteklom periodu, iako na raspolaganju imamo sjajne pojedince".

I zaista, budžet Zenita tri puta je veći od Borusijinog. Ali, na terenu to izgleda sasvim drugačije što se najbolje videlo u prvom susretu tokom kojeg se činilo da Nemci mogu da postignu gol kad god zažele.

Jirgen Klop, ipak, ističe da je ubedljiva prednost iz prve utakmice samo dobar temelj za Borusiju. Ništa više.

Kurtoazne reči, koje donekle mogu da se opravdaju zdravstvenim biltenom u Dortmundu. Od ranije su van stroja Neven Subotić, Sven Bender, Ilkaj Gindogan i Jakub Blaščikovski, a sada im se pridružila možda i prva zvezda tima Marko Rojs.

Takođe, poraz od imenjaka iz Menhengladbaha u poslednjem kolu Bundeslige naterao je mnoge da pomisle kako Klopova magija polako gubi dejstvo.
"Moramo da budemo oprezni. Neće ovo biti šetnja po parku", upozorava Mats Humels.

Ali, realnost je da bi sve osim laganog prolaza Milionera u narednu rundu takmičenja bilo ravno čudu. Uostalom, 12 puta je Borusija u nokaut fazi nekog evropskog takmičenja slavila na strani. Samo jednom je sebi dozvolila da ispusti prednost.

Ali, ovaj put ne treba očekivati goleadu.
"Imamo iskustva sa ovakvim utakmicama. Nećemo rizikovati sve bezglavim jurišanjem u napad, ali sigurno nas nećete videti ni u bunkeru", tvrdi Klop i završava.
"Uostaom, naš cilj je bio da prođemo grupnu fazu. Sve preko toga je čist bonus".

BORUSIJA DORTMUND – ZENIT (20.45)

Stadion: Signal Iduna park;
Kapacitet: 80.720;
Sudija: Alberto Undijano Maljenko (Španija);

Borusija (4-2-3-1): Vajdenfeler – Pišček, Sokratis, Humels, Šmelcer – Kel, Sahin – Obamejan, Mhitarjan, Groskrojc – Levandovski;

Zenit (4-2-3-1): Lodigin – Anjukov, Hubočan, Lombaerts, Krišito – Vicel, Zirjanov – Hulk, Fajzulin, Šatov – Rondon.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sergej SemakNemackaRusijaMats HumelsLiga šampionaJirgen KlopEvropaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara