Miletić će biti starter posle devet utakmica
Miletić će biti starter posle devet utakmica

Nemanja G. Miletić ne levom boku Partizana, da li je Bambi starter ili rezervista?

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.12.18. | 09:49

Crno-beli protiv Zemuna (18,30, TV Arenasport 1) žele da poprave utisak iz Lučana

Taman što je uhvatio zalet i, činilo se, prebrodio krizu, Partizan je opet zaustavljen. Posle tri pobede bez primljenog gola, iščupao je samo bod na gostovanju u Lučanima, tako što je do izjednačenja stigao tek u nadoknadi vremena. Na taj način potvrđen je utisak kako je crno-belima neophodna ogromna rekonstrukcija tima, jer im je susret sa Mladosti bio čak osmi koji nisu dobili ove sezone u Superligi.

Kako pre zimskog prelaznog roka ne može da se uradi ništa na planu „šminkanja“ ekipe, Zoranu Mirkoviću ostaje samo da se nada kako duel u Dragačevu nije ostavio velike posledice i da rane, koliko-toliko, mogu da se zaleče pobedom nad Zemunom (18.30, TV Arenasport 1). Biće to treći međusobni susret ovih rivala od početka sezone, a na osnovu avgustovskog minimalca pogotkom Danila Pantića, te trijumfa u osmini finala Kupa Srbije pogocima Svetozara Markovića i Gorana Zakarića, domaćin veruje da opet može da razoruža Gornjovarošane.

Izabrane vesti

Pogodak Gorana Zakarića na prethodnom duelu Partizana i Zemuna

Čak i bez Marka Jankovića, za koga je prvi deo sezone gotov zbog povrede trbušnog zida, dok se očekuje još jedan konkretan doprinos Zorana Tošća, pošto je na poslednje dve utakmice pokazao koliko znači ovom timu Partizana. Kad igra... Mada, možda Bambi kao u poslednja dva superligaška susreta počne na klupi. Od promena u prvih 11 izvesna je samo ona na poziciji levog beka, pošto će Slobodana Uroševića, pocrvenelog protiv Mladosti, odmeniti Nemanja G. Miletić, kome će to biti prvi duel u ulozi startera posle devet utakmica koliko je prošlo od klizanjа u Nišu.
Ovo je treća utakmica koju igramo sa Zemuncima ove jeseni. Još interesantnije, vodiće ih treći trener. Malo težak posao za nas da pripremimo meč, jesu to isti igrači, ali biće to treća ideja. Ne očekuje nas lak zadatak, reč je o čvrstom timu. Pod vođstvom Dejana Đurđevića na prethodna dva meča nisu primili gol. Igraju takmičarski, imaju mnogo dobrih igrača. Izdvojio bih Mrkaića i Vukadinovića”, zna Zoran Mirković odakle mu preti opasnost.

S druge strane, Zemun duže od mesec dana ne zna za pobedu. Ta serija traje već pet utakmica, a glavni problem ekipe Dejana Švabe Đurđevića je neefikasnost, jer njegov tim nikom nije dao gol na poslednja četiri meča. Ove sezone ostvario je samo jednu pobedu na strani, u Šapcu (2:0), pa je pitanje može li da parira Parnom valjku.
Idemo u Humsku da se predstavimo u što boljem svetlu. Nemamo šta da izgubimo. Možemo samo da dobijemo, a svaki bod je od velikog značaja, pred velike izazove koji nas očekuju do kraja prvenstva”, okrenut je Đurđević narednim utakmicama Gornjovarošana, treitirajući večerašnji po onoj “šta urade – urade”.

Inače, popularni Švaba je kao šef struke Čukaričkog, OFK Beograda (u dva mandata) i kragujevačkog Radničkog čak 11 puta ima za rivala Partizan, pretrpeo je deset poraza i samo jednom izvukao remi...

Projektovani sastavi

PARTIZAN – ZEMUN, 18,30 (TV Arenasport 1)

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Lazar Lukić (Beograd)

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić – Šćekić, Zdjelar, Zakarić, Pantić – Nikolić, Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

ZEMUN: Milošević – Lukić, Azemović, Trajković, Vučić – Luković, Toševski – Vukadinović, Savić, Kukuličić – Mrkaić. Trener: Dejan Đurđević.

SRBIJA 1 - 19. KOLO

Sreda
16.00: (1,23) Mladost Lučani (5,50) Dinamo Vranje (12,0)
16.00: (1,62) Radnik (3,40) Rad (5,90)
16.00: (1,55) Vojvodina (3,50) Mačva (6,75)
16.00: (1,30) Čukarički (4,80) Bačka (9,50)
16.00: (2,10) Napredak (3,10) Proleter NS (3,50)
16.00: (9,50) Spartak (5,20) Crvena zvezda (1,28)
16.00: (4,20) Voždovac (3,30) Radnički (1,85)
18.30: (1,15) Partizan (6,75) Zemun (16,0)

*** kvote su podložne promenama

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

FK PartizanFK ZemunZoran TošićNemanja G. Miletić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara