"Ivan Rakitić i Landri Nguemo"
"Ivan Rakitić i Landri Nguemo"

Nemci optužuju: Nameštena pobeda Hrvatske nad Kamerunom!

Vreme čitanja: 1min | pon. 30.06.14. | 10:46

Ugledni nemački nedeljnik Der Špigel se, doduše, poziva na svedočenje Vilsona Raža Perumala, jednoj od najsumnjijivih osoba u svetu ilegalne kocke, a krivicu prebacuje na Kamerunce

Ivan Rakitić i Landri Nguemo

Kada je u Nemačkoj otkriven skandal sa lažiranjem utakmice u nižim rangovima takmičenja – u središtu celog skandala bili su Hrvati. Mnogi su zakolutali očima i posle onog čuvenog poraza Dinama od lionskog Olimpika, a sada se na udaru našla i reprezentacije Hrvatske, pošto je njena pobeda nad Kamerunom u grupnoj fazi Mundijala u Brazilu navodno – posledica dogovora.

Izabrane vesti

Krivica se, ipak, pripisuje afričkoj selekciji, a evo o čemu se radi...

Škakljivu informaciju je objavio ugledni nemački nedeljnik Der Špigel, koji tvrdi da je njegovim urednicima nekoliko sati pre početka utakmice javljeno da će rezultat biti 4:0 za Kockaste, a da će Kamerun u prvom poluvremenu ostati sa desetoricom igrača na terenu što se na kraju i dogodilo posle neshvatljivog poteza Aleksa Songa.

Pod uslovom da su informacije Der Špigela istinite Songovo potpuno nepotrebno udaranje Marija Mandžukića laktom dobilo bi sasvim drugu dimenziju.

Doduše, izvor informacije je kontroverzni Vilson Raž Perumal, državljanin Singapura, poznat u fudbalskom pozdemlju kao čovek koji je već nekoliko puta završavao iza rešetaka baš zbog nameštanja ishoda mečeva, pa o verodostojnosti njegovih tvrdnji tek treba promisliti.

Međutim, navodno je do sličnih saznanja stigla i Svetska fudbalska federacija, koja je načula da su Kamerunci namerno pustili Hrvate da pobede, pa se ceo slučaj istražuje.

(FOTO: Action Images)


tagovi

KamerunHrvatskareprezentativni fudbalnameštanjeBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara