""
""

Nenad Brnović tipuje mečeve CG lige: Fiksevi su Zeta i Čelik, oprezno s Mogrenom

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.10.13. | 17:11

Nekadašnji vezista Partizana je za čitaoce MOZZARTA prognozirao utakmice narednog kola u šampionatu Crne Gore

Nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore Nenad Brnović se pre godinu dana, posle igranja u Iranu i Albaniji, vratio u crnogorski fudbal u kojem ove sezone nastupa za Lovćen. Iskusni vezista rado je za čitaoce MOZZART Sporta analizirao dosadašnja dešavanja u prvenstvu i dao preporuke šta staviti na tiket u narednom kolu.

Izabrane vesti

U kolu koje je pred nama igraju se dva derbija, a Brnović na oba očekuje dosta golova.
“Utakmica Čelik - Budućnost je jedan od dva derbija. Podgoričani imaju nikad mlađu ekipu, koja na strani igra dobro, rasterećeno. Ipak, prednost dajem Čeliku jer je iskusan i veoma je jak domaćin. Moglo bi da bude dosta golova pošto Budućnost igra otvoreno. Pobedu domaćina očekujem i na meču Zeta - Dečić. Zeta ima dobar napad, želi u Evropu i smatram da Dečić ne može da joj parira u Golubovcima. Možda neće biti puno pogodaka jer Dečić u gostima igra defanzivno. Kecu se nadam i na Cetinju, gde moj Lovćen dočekuje ekipu Rudara. Loše smo startovali, došlo je dosta novih fudbalera pa nam je bilo potrebno malo vremena da se uigramo. Imali smo puno problema kada smo igrali kod kuće, ali prethodni meč na svom terenu smo dobili, pa verujem da bismo mogli i ovaj, bez obzira na to što Rudar ima solidnu ekipu. Bodovi su nam neophodni kako bismo se priključili sredini tabele, gde nam je, objektivno, mesto.”

Na drugom derbiju prednost bi mogla da ima gostujuća ekipa:
“Mogren - Sutjeska je još jedan derbi jer se sastaju klub koji je bio veliki favorit za osvajanje šampionata i branilac titule, a zajedničko im je to što imaju finansijskih problema. Kao što sam rekao domaćin je zaređao sa slabim rezultatima, a Sutjeska dobro igra derbije i uglavnom ostaje neporažena u njima. Na papiru Mogren ima jaču ekipu, ali Nikšićani mogu da dobiju svakoga. Sutjeska se budi, ima šanse da se bori za titulu i mogla bi da pobedi ovde, ali smatram da je bolje da tipujete na GG pošto Budvani igraju otvoreno.”

Duel Mladosti i Grblja?
“Meč Mladost - Grbalj je veoma teško prognozirati. Mladost trpi zbog nastupa u Evropi, ima mali fond igrača, pa je od ekipe koja je izborila kvalifikacije za LE, došla u situaciju da se bori za opstanak. Možda domaćima krene bolje sa novim trenerom Goranom Milojevićem, videćemo da li će on uspeti da ih razmrda. Grbalj zna da igra na rezultat i ovde je sve moguće, ali probajte 1X.”

Brnović očekuje neizvesnost i u duelu Mornar – Petrovac.
“To je još jedan meč na kojem su svi ishodni realni. Petrovac je najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem delu. U pitanju je iskusna ekipa, koja ume da postigne gol iz kontre i on obično bude dovoljan da se odluči utakmica. Mornar igra tvrdo kod kuće i dao bih mu malu prednost jer su mu bodovi mnogo potrebniji, a pobeda bi mu pomogla da se izvuče sa dna, dok je njegov rival rasterećen. Pokušajte ovde i GG.”

Sezona u Crnoj Gori počela je uz dosta iznenađenja. Šta je razlog tome?
“Ekipe su ove sezone nikad izjednačenije. Oni timovi koji su ranijih godina bili favoriti, malo su slabiji u odnosu na prethodno prvenstvo, dok su se one koje su važile za autsajdere pojačale, pa sada svako može da dobije svakoga. Zato se još niko nije značajnije odvojio na tabeli.”

Šta možemo očekivati do kraja?
“Biće zanimljivo do poslednjeg kola. Verujem da će se za titulu boriti četiri, pet klubova, dok će se svi ostali truditi da zadrže mesto u Prvoj ligi. Eto, Mogren koji ima najbolju ekipu sa dosta iskusnih igrača upao je u krizu. Činilo se da će lako osvojiti titulu, ali je očigledno da neće biti tako. Do kraja se ništa neće znati.”

(FOTO: MN Press)


tagovi

ČelikCrna Gorameđunarodni fudbalMogrenNenad BrnovicZeta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara