""
""

Nenad Erić za MOZZART Sport: Od Požege do Astane i Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.15. | 16:38

Karijeru je počeo u Slogi iz Požege, potom je u Srbiji branio za kragujevački Radnički, OFK Beograd, Mačvu i čačanski Borac. U inostranstvu je Nenad Erić nastupao za Sibir, Kairat i sad kazahstansku Astanu koja je ove sezone izborila plasman u Ligu Šampiona.
”Iskreno naš cilj za ovu godinu je bio plasman u grupnu fazu Lige Evrope, ali apetiti su porasli, odigrali smo dobro, organizovano i napravili smo istorijski uspeh. U celom Kazahstanu, zbog našeh uspeha, vlada velika euforija, a tek u Astani ne možete ni da zamislite”, rekao je Erić za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Trenutno ste četvrti u grupi C sa osvojenim jednim bodom.
“Prvu utakmicu smo igrali protiv Benfike, poluvreme je bilo bez golova, na početku drugog dela smo pogodili prečku, a zatim smo primili dva gola. Potom smo kod kuće igrali protiv Galatasaraja, bila je mnogo dobra utakmica, za mene možda malo lošija, završena je remijem (2:2) i tako smo stigli do prvog boda”.  

Vaš sledeći rival, u trećem kolu, 21. oktobra, je veliki Atletiko iz Madrida.
O njima ne treba trošiti reči, veliki klub sa velikim trenerom i igračima. Ipak, mi ćemo se truditi, pružiti maksimum, poslušati savete trenera i u fudbalu je sve moguće. Zatim igramo revanš sa Atletikom, pa Benfikom, takođe kod kuće, i na kraju gostujemo u Istanbulu. Nadamo se još nekom bodu”.

Bivši golman Radničkog je u međuvremenu uzeo državljanstvo Kazahstana i odigrao jednu utakmicu za reprezentaciju te zemlje.
“Iskreno nisam govorio na tu temu, jesam branio na jednoj utakmici, ali prijateljskoj. Sad su me ponovo zvali da branim, ali iz UEFA su tražili potvrdu iz Srbije da nisam imao nastup za A reprezentaciju. Ostalo je da se sprovede papirologija i možda se mogu nadati pozivu selektora Kazahstana”.

Čuvar mreže Astane je prezadovoljan odnosom koji klub gaji prema njemu.
“Stvarno sam prezadovoljan odnosom kluba i celog grada, pomogli su mi u svakom pogledu. Ja sam u Astani od 2011. godine, Kazahstan je zemlja koja je u usponu, samim tim dosta se ulaže i u sport, budžeti su sve veći. Astana je nov grad u ekspanziji, kao Dubai”.

Astana je trenutno drugoplasirana u Premijer ligi Kazahstana.
Ostalo je još pet kola, a imamo i utakmicu manje tako da nije sve izgubljeno što se odbrane titule tiče. Biće teško jer igramo na tri fronta, ušli smo u finale domaćeg Kupa, ali idemo korak po korak. Prvo igramo sa Ordabasijem 17. oktobra i tu idemo na pobedu jer smo domaćini, potom 25. igramo derbi sa Kairatom, borićemo se do samog kraja i  nadamo se novoj tituli”, zaključio je Erić koji ima ugovor sa Astanom do kraja 2016. godine.

Pratite MOZZART i na Vajberu

Piše: Đurđe Mečanin (djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

(FOTO: MN Press)


tagovi

Nenad ErićLiga šampionaKazahstanAstana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara