"Prvo seku da obezbedi: Dijego Godin"
"Prvo seku da obezbedi: Dijego Godin"

Neobičan zahtev štopera Atletika: Godin bi da ostane, ali da sestra prvo dobije 1.800.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.08.15. | 17:52

Urugvajac okleva da produži ugovor sa Jorgandžijama, iako nema više zvaničnih ponuda

Prvo seku da obezbedi: Dijego Godin

Štoper madridskog Atletika Dijego Godin još uvek nije potpisao novi ugovor sa Jorgandžijama po kojem bi zarađivao 18.000.000 evra u naredne četiri sezone. Radi se o plati od 4.500.000 evra godišnje. 

Izabrane vesti

Zapravo, toliko je iskusni fudbaler tražio od kluba, a Atletiko prihvatio, a čak i u tim uslovima Godin okleva da produži ugovor (aktuelni mu ističe u junu 2018), dokle god Jorgandžije ne isplate 1.800.000 evra njegovoj rođenoj sestri na ime menadžerske komisije!   

Urugvajac je pre tri nedelje tražio povećanje, koje je u rangu s ponudom koju je dobio od Mančester Sitija (Građani su mu nudili 5.000.000 evra po sezoni prošlog leta nakon Mondijala u Brazilu), a čak i nakon što je Atletiko pristao da mu poveća primanja, Godin nije potpisao novi sporazum.

Trener Dijego Simeone zatražio je od klupskog čelnika Migela Anhela Hila Marina (sina legendarnog Hesusa Hila) da mu obezbedi novac za ostanak Urugvajca, jednog od najvažnijih fudbalera, a čak je i kapiten Gabi zvao Godina sa turneje u Aziji tokom odmora da ga zamoli da ne odlazi iz kluba.

Ponuda Sitija za Godina više nije aktuelna, jer su Građani danas doveli Nikolasa Otamendija, a i sportski direktor Čiki Begiristajn veruje da im Urugvajac nije više potreban. U ovom trenutku, jedina ponuda koju štoper ima na stolu je ova Atletikova za produženje ugovora, a Hil Marin je pod pritiskom Simeonea morao da prihvati sve uslove defanzivca.

Dogovor je bio postignut, sporazum već pripremljen za potpisivanje, ali je Godin odložio parafiranje čudnim zahtevom da njegova sestra na sve pare (18.000.000 evra) dobije još 1.800.000 na ime menadžerske komisije. Ovaj zahtev brine i Dijega Simeonea, ali se očekuje da se najkasnije do sutra razreši dilema oko ostanka iskusnog defanzivca u Madridu.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Nikolas OtamendiMančester SitiDijego SimeoneDijego GodinČiki BegiristajnAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara