""
""

NEOČEKIVANA POSETA IZ NBA: Koga je generalni menadžer Hornetsa posmatrao na derbiju?

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.13. | 18:39

Prvi čovek Nju Orleansa primećen je u VIP loži dvorane Pionir tokom prve utakmice finalne serije plej-ofa Superlige Srbije

Kao što je to slučaj u fudbalskom večitom derbiju i košarkaški je uvek bio veoma interesantan klubovima iz raznih delova Evrope, pa i sveta. Zato je, pored velikog broja navijača i poznatih ličnosti, uvek prisutan i određen broj skauta koji u svoj tefter ubeleže imena koja bi u bliskoj budućnosti mogla da krenu put inostranstva i donela neku novu energiju.

Tako je bilo i u prvom meču finalne serije plej-ofa, gde su se sastali stari poznanici, večiti rival iz Beograda i dva najbolja kluba u Srbiji - Partizan i Crvena zvezda. 

Izabrane vesti

Očima novinara prisutnih u srpskom hramu košarke nikako nije moglo da promakne prisustvo čoveka u odelu, koji je sam sedeo u VIP loži dvorane Pionir gotovo 40 minuta pre početka finala. Posle malo istraživanja došli smo do informacije da je u Beograd došao generalni menadžer Nju Orleans Hornetsa (Pelikasna od sezone 2013/2014), Del Demps, ali razlog posete još uvek nije poznat. Prvi čovek tima iz savezne države Luizijana nije želeo da daje bilo kakav komentar domaćim novinarima, a pretpostavlja se da Demps svakako ne bi prevalio toliki put iz SAD samo kako bi odgledao večiti derbi.

Dragan MilosavljevićTokom prethodnih nekoliko meseci najavljeno je da će najbolji igrač Partizana ove sezone, Davis Bertans leto provesti u trening kampu San Antonio Sparsa, kao i da će se mladi bek Bogdan Bogdanović prijaviti za NBA draft, koji će se održati 27. juna u Bruklinu.

Postavlja se pitanje, naravno u šaljivom tonu: "Da li je zbog ove iznenadne posete Dragan Milosavljević odlučio da odigra partiju života", a u svakom slučaju treba istaći da je rođeni Kruševljanin već starosedelac u Partizanu, iako ima samo 24 godine. 

Tu je i 21-godišnji Žofri Lovernj, koji je od dolaska u Partizan potpuno eksplodirao i uz Lučića, Bertansa i Milosavljevića postao ključna figura Parnog valjka u drugom delu sezone. 

Što se tabora Crvene zvezde tiče, Demps svakako nije imao mnogo toga lepog da vidi. Boris Savović je zbog visoke temperature prethodnih dana odigrao verovatno najlošiju utakmicu u ovoj sezoni, iako je pre toga bio jedna od centralnih figura crveno-belih. Branko Lazić je bio retki raspoloženi igrač u redovima uspavane Zvezde, ali sigurno ni to nije bilo dovoljno da se preporuči prvom čoveku Nju Orleansa. 

Verovatno jedini pojedinac koji je odigrao partiju vrednu pomena je 33-godišnji Raško Katićkoji je dobio poziv u reprezentaciju, pa zašto ne bi otišao i u NBA? Šalu na stranu, niko ne očekuje od sjajnog vremešnog centra da ode "preko bare" i oproba se u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. 

Šta vi mislite? Koga je Del Demps posmatrao na večitom derbiju i ko mu je najviše zapao za oko? Komentar ostavite ispod teksta.

(FOTO: Youtube screenshot, Star Sport, MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDel DempsKK Crvena zvezdaKK PartizanKošarkaška SuperligaFK PartizanPionirplej-ofSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara