""
""

Neško Milovanović: Po drugi put na klupi Radnika

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.09.16. | 12:26

Radnik iz Surdulice pod dirigentskom palicom Neška Milovanovića puca na siguran opstanak u elitnom društvu

Neško Milovanović, po drugi put među Surduličanima! Dobar glas ga je ispratio, ali ga i dočeka kao starog znanca u poznatoj fudbalskoj sredini. I, šta reći, jer takav je utisak popularni Neško ostavio na jugu, da mu se užarena klupa Radnika bukvalno sama preporučila i pozvala ga k sebi. Pregovori sa novim klubom vođeni su više od deset dana, ali je perspektivni stručnjak na kraju prihvatio poziv čelnika kluba koji je trenutno dvanaesti sa šest bodova na tabeli.
“Prihvatio sam ponudu i uslove koje sam dobio od predsednika Radnika Stanislava Tončeva i sportskog direktora Darka Gašića. Sredina i klub su mi apsolutno poznati pošto sam ovde već radio i ostavio Surduličane u Prvoj ligi. Prihvatio sam ‘vruć krompir’ jer znam šta me očekuje u Radniku”, kaže za MOZZART Sport Neško Milovanović, i komentariše buduće napore zbog neophodne stabilizacije ekipe koja je doživela dva uzastopna poraza, a očekuje je duel sa ambicioznim Lučancima…
Interesantno, i prvi put kad sam vodio Radnik prvu utakmicu smo igrali protiv Mladosti. Neću imati ništa protiv da se ponovi taj rezultat jer smo slavili sa 2:1. Znamo da Mladost sa Nenadom Milovanovićem na čelu ima velike želje.  Mi smo poslednjeg dana prrelaznog roka angažovali sedmoricu kvalitetnih, ali ne i dovoljno spremnih igrača. Moj zadatak je da ih spremim i da trgnem ekipu. Neki pomak, makar na psihološkom planu video se već posle prvog treninga”, konstatacija je Milovanovića, kome zbilja nije lako jer fudbal se u Surdulici voli, a na jugu, zna i da se zbog ljubavi i izgori. Takav je jednostavno temperament terena na koga se u pozitivnom smislu žale mnogi treneri kada kažu da se u Radnikovom gnezdu niko nije naigrao fudbala.
Poznajem ovu publiku, znam dobro šta od svih nas očekuje. Pre svega lep fudbal, a potom i pozitivne rezultate. Obećavam da ćemo im ispuniti želje, samo nam treba malo vremena. Ništa više”, oprezan je trener Radnika koji je prošle godine igrao plej-of. Šta su ove godine zacrtali u ovoj Surdulici, priča milovanović, ali opstanak smatra imperativom koji se ne dovodi u pitanje.
Prvi zadatak je siguran opstanak, a ukoliko se ukaže prilika da uđemo u plej-of iskoristićemo je. Takođe, šansu će dobiti i mladi igrači, računam i na njih, ali moraju puno da rade. Kod mene se zna, šansu će uvek dobiti samo najspremniji i najborbeniji. Tako je bilo i biće”, zaključio je javljanje za Mozzart Neško Milovanović

Izabrane vesti

Mladost iz Lučana i Radnik igraju u subotu od 19.00 sati.

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

(FOTO: STARS SPORT)


tagovi

SuperligaSrbijaRadnik SurdulicaNeško Milovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara